Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boeren zijn betrokken bij wegblokkades

Boeren zijn betrokken bij wegblokkades

Nederlandse boeren staken brand langs snelwegen.
Christian Levaux/Reuters

Politie en Nederlandse media meldden dat honderden boeren op maandagavond 5 februari in Nederland protesteerden, waarbij snelwegen werden geblokkeerd en branden werden gesticht. “Vuren worden aangestoken, vuurwerk barst los, landbouwvoertuigen rijden over de snelweg”Beschreven door de politie in de regio Gelderland (midden). “Ondernomen acties”. Wetshandhavingsfunctionarissen konden niet zeggen of er arrestaties zijn verricht.

Nederlandse en Belgische boeren sloten zich donderdag aan bij een golf van protesten die in januari door hun Franse tegenhangers in Duitsland, Polen, Roemenië, Griekenland en Italië werden gelanceerd. Het Europese beleid is te ingewikkeld, te lage inkomens, inflatie, buitenlandse concurrentie, opeenstapeling van normen, stijgende brandstofprijzen: de eisen van de Europese boeren zijn in principe in alle landen hetzelfde.

Om de furore te onderdrukken heeft de Europese Commissie donderdag maatregelen beloofd om deze te beschermen “Legitieme belangen” Boeren in de EU, vooral door te verminderen “Administratieve lasten” Een zeer gebrekkig gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

READ  Nederland: de wolf, een onrustige buurman?