Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een tijdcapsule vertelt over de Slag bij Waterloo

Een tijdcapsule vertelt over de Slag bij Waterloo

De capsule was verborgen in een opening tussen twee muren aan de voet van het beeld. ” Het was een grote verrassing » Sophie Ollie, een plaatselijke kunsthistorica, deelt haar verbazing met de arbeiders die de doos hebben gevonden.

Tijdens een openbare ceremonie onthulde burgemeester Jan van Janen, witte handschoenen aantrekkend, de inhoud ervan: Brieven, papieren en boeken. ” Het was het mooiste gezicht van die tijd. Er was een gedicht voor de koning en een gedicht voor stad en land. Het duurt nog 99 jaar tot 2024 “Heeft hij AFP werd op de hoogte gebracht.

Historici waren verrast door de ontdekking, omdat ze geen voorkennis hadden van dergelijke munten. Onder de gevonden schatten bevindt zich de beroemde militaire historicus F. Een Frans werk in drie delen geschreven door de Bas, dat de beroemde veldslagen van Willem II beschrijft. Slag bij Waterloo in 1815 Tegen Napoleon raakte de toekomstige koning van Nederland, toen nog maar 22, gewond.

Een gesprek tussen eeuwen

Het standbeeld van koning Willem II in Den Haag is eigenlijk een kopie van een beeldhouwwerk dat zich in Luxemburg bevindt. Het werd ontwikkeld door de Fransen Jean-Antoin Merci en Victor Pierre. Beutenhofplein Den Haag, de thuisbasis van het Nederlandse parlement, heeft sinds 1854 een standbeeld van de koning, maar dit werd in 1923 vervangen tijdens de renovatie van de stad. Toen werd de tijdcapsule verborgen.

Geïnspireerd door de ontdekking is de stad van plan een eigen tijdcapsule te creëren om het standbeeld te herstellen. In 2028, kondigde de burgemeester aan. Deze laatste geeft er echter de voorkeur aan om aan de burgers het recht over te laten om de inhoud van de doos te kiezen, ” De tekst van vandaag en enkele foto's, informatie over de verlenging en een munteenheid, bijvoorbeeld één euro “.

READ  Yoon herhaalt voorafgaand aan zijn bezoek aan Nederland het belang van samenwerking op het gebied van halfgeleiders

Fotocredit: Alireza Barbey / Unsplash