Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vermindert het aantal dieren om vervuiling te bestrijden

Geplaatst

Artikel geschreven door

J. Casparutto, LS Nold, F. Peters – Frankrijk 2

Franse televisies

Om de vervuiling in Nederland terug te dringen, wil het kabinet de veestapel in Nederland met 30% verminderen. Onderhandelingen met fokkers zijn begonnen.

Het is een van de grootste kuddes van Europa: 100 miljoen dieren per land ter grootte van het Franse grondgebied. Concentratie Koeien Heeft grote gevolgen voor het milieu in Nederland. In het oosten van het land is een bos in Otterlow geclassificeerd als Natura 2000, maar 70% van de bomen is vernietigd vanwege een gebrek aan voedingsstoffen in de bodem. Arnold van den Burke, onderzoeker gespecialiseerd in bodemverontreiniging, wijst met de vinger “Intensieve landbouw”. “Als je op de Europese kaart van stikstofemissies kijkt, zie je een grote zwarte stip boven Nederland.”, Hij voegt toe. Stikstof die voornamelijk door landbouwbedrijven vrijkomt, is een van de belangrijkste bronnen van luchtverontreiniging, maar ook van bodem en waterwegen.

Om deze zorgen weg te nemen heeft de Nederlandse overheid drastische maatregelen gepland. Hij wil het aantal dieren dat in het land wordt gehouden met 30% verminderen. Het plan baart veel boeren zorgen. “Alle kosten gaan omhoog en als je inkomen daalt, heb je aan het eind van het jaar een probleem. Je hebt niet genoeg geld om je rekeningen te betalen.”, herinnert Erik Luiten zich, herder. De regering overweegt een plan van ில்லியன் 15 miljard om telers te overtuigen: het maakt het mogelijk om land of boerderijen te kopen van mensen die bijna met pensioen gaan. De onderhandelingen gaan door en Nederland heeft tien jaar de tijd gekregen om de verandering tot een succes te maken.

READ  Hoe het werkt - in Berley-Duck, een deel van België in Nederland