Verminderd, Rafael Nadal buigt voor Denis Shapovalov in de Ronde van 16 in Rome

Rafael Nadal verliet donderdag de Masters 1000 in Rome, veel eerder dan hij had gehoopt, en zijn nederlaag in drie sets (1-6, 7-5, 6-2) om 2.37 uur tegen Denis Shapovalov leek hem fysiek te kosten. Hij glimlachte van de pijn, hinkend, en de Spanjaard moest de derde set verlaten, als teken van overgave, twee games leeg voor de Canadees 2-2 en vervolgens 4-2. Angst tien dagen voor de eerste ronde van Roland Garros (22 mei – 5 juni).

De titelverdediger begon echter vroeg in de avond goed en stuurde de eerste klasse met 6-1 in 43 minuten, tegen een tegenstander die hij voor het eerst sinds de lang onbesliste kwartfinale van de Australian Open vond. Nadal won het eerder dit jaar in vijf sets.

Het duel was in evenwicht aan het begin van de tweede set, toen hij de recordhouder voor Grand Slam-overwinningen aan zijn linkerelleboog zag krabben in de rozenstruiken die het centrale veld van Foro Italico omringden, besefte Shapovalov dat hij het kon zijn – zelfs een doorn. aan de kant van zijn tegenstander.

Shapovalov versloeg Nadal voor de tweede keer in zijn carrière

Tot dit breekpunt tegen hem, vreemd genoeg gered, en het servicespel meer dan tien minuten na het gevecht werd bewaard, was het de Canadees die de Spanjaarden bloemen gaf, in een poging de extreem gevaarlijke uitwisseling van slagen te verkorten. Toen maakte de 16e van de wereld de wedstrijd nog strakker, vertrouwend op een uitstekende eerste bal die Mallorcan vaak van het veld haalde, toen de laatste, minder regelmatig, uiteindelijk de slots verliet.

READ  Concrete benadering van de kroonprins van Cambodja

Het was een van de vertragingen van Nadal die zijn rivaal in staat stelde de tweede set (7-5) af te werken: met een 5-6 achterstand miste de Spanjaard de opslag volledig, met in het bijzonder twee dubbelfouten, waardoor de Canadees terugkeerde naar de top.

Het begin van de derde set beloofde eenzelfde soort krachtmeting, met een instapbreak voor Nadal, die prompt werd beantwoord door een break van de 13e reeks, gedragen door drie forehandwinnaars vol vertrouwen. Van daaruit sleepte Nadal glimlachend zijn voet. Om te eindigen met een pak slaag. Shapovalov, die de Spanjaard voor de tweede keer in zijn carrière versloeg, na een moeizaam succes in 2017 (in Montreal), treft vrijdag in de kwartfinales de Noor Casper Ruud.