BNXT League – Oostende na één overwinning Nationale Finale, Mechelen gelijk op Leuven

(Bulga) Oostende boekte twee overwinningen tegen Bergen (63-78), terwijl Mechelen terugkwam tot een gelijkspel tegen Leuven na de tweede ronde van de halve finales van de nationale kwalificaties voor de BNXT League, het Belgisch-Nederlands kampioenschap basketbal donderdag.

Oostende won al met 84-66 in de eerste ronde, won met 63-78 in Bergen, rijdt nu twee overwinningen naar nul en was één overwinning verwijderd van de finale. In de tweede helft leidde Oostende met 34-31 en in het derde kwart draaide Oostende de situatie om (48-58) en won met 63-78. Levi Randolph zette 20 punten neer voor de titelverdediger, terwijl David Nichols eindigde met 21 punten voor het team van Mons. Mechelen Plovin won elegant met 40-86, en eindigde gelijk met iedereen die won na 63-72 verloren te hebben in de openingswedstrijd. Het succes was nog indrukwekkender, want Leuven verloor dit seizoen slechts twee keer thuis in de competitie. De wedstrijd was vanaf het eerste kwartier eenzijdig en eindigde in 10-30. Terwijl de score in rust 26-44 was, keerden de kangoeroes deze terug in het derde kwart (34-67) om 46 punten (40-86) te winnen. Matias Palinex eindigde de wedstrijd met 23 punten en een schot 9/10. Daarentegen eindigde Kevaughn Allen met 10 punten. In Nederland schoven s-Hertogenbosch en Leiden op met twee opeenvolgende overwinningen tegen Groningen en Zwolle. Deze halve finalisten speelden als beste van vijf poules. In elk land strijden de twee winnaars om de titel van Nationaal Kampioen. De verliezers gaan naar de derde ronde van de BNXT Qualifiers, die tegelijkertijd plaatsvindt met teams die al zijn gediskwalificeerd voor de nationale kwalificaties. De twee landskampioenen gaan rechtstreeks door naar de halve finales van de BNXT Qualifiers. (Belga)

READ  Ginger Kennett: de complete kunstvliegen