Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Veel presidenten in België waren bekend bij de Oekraïense selectie

Oekraïne-coach Andriy Shevchenko maakte dinsdagavond (11 juni – 11 juli) zijn EK-selectie bekend, waarbij hij vertrouwde op aanvoerder Andriy Yarmolenko om zijn supersterren Ruslan Malinovsky en Oleksandr Zinchenko te vergezellen. Vier spelers uit de Belgische competitie zitten in de groep.

De Oekraïense selectie zal grotendeels bestaan ​​uit spelers van de twee grote clubs van het land, Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev, die 17 van de 26 vormen die zijn opgeroepen voor het EK. Het team zal ook een sterk Belgisch kleurenschema hebben met vier Jupiler Pro League-spelers, waaronder: Romeinse Yarmashuk, auteur van een uitstekend seizoen met La Gantoise. Kampioen met Club Brugge, Edward Sobol Ook aanwezig in de groep, als Romeinse Bezos (geen gantoise) en Yevgen Makarenko (Hoofdstuk).

Ruslan Malinovsky, een van de twee drijvende krachten achter het team met Oleksandr Zinchenko, die onlangs met Manchester City de Champions League-finale bereikte, is ook een bekende in het Belgische voetbal. Hij bereikte het hoogtepunt van de race van Genk voordat hij de Atalanta Bergamo overnam.

Andriy Shevchenko, die een voorlijst van 36 namen maakte, wachtte tot de laatste minuut om Real Madrid-doelman Andriy Lunin of Yvn Konoplyanka uit te sluiten, die worstelt om weer op zijn best te worden en onzeker was over de blessure.

Oekraïne doet voor de derde keer op rij mee aan het EK, maar haalde de eerste ronde niet. Les Jaunes et Bleus beginnen hun toernooi op 13 juni in Amsterdam tegen Nederland, voordat ze het opnemen tegen Noord-Macedonië op 17 juni en Oostenrijk op 21 juni.

READ  Real Madrid: de hete reactie van Freeland Mindy

Oekraïne selectie (26 spelers):

Jardins (3): Georgy Pushchan (Dynamo Kiev), Andrei Pyatov, Anatoly Tropin (Shakhtar Donetsk).

Verdedigers (8): Eduard Sobol (Club Brugge / BEL), Illia Zabarnyi, Vitaliy Mykolenko, Oleksandr Karavaev, Oleksandr Tymchyk, Denys Popov (tous Dynamo Kiev), Sergiy Kryvtsov, Mykola Matviyenets (Shakhtar).

Meliuks (12): Sergey Sidorchuk, Mykola Shabarenko, Viktor Tsygankov (Tuss Dynamo Kiev), Marlos, Taras Stepanenko, Georgy Sudakov (Tus Shakhtar Donetsk), Andrey Yarmolenko (West Ham / ANG), Ruslan Malinovsky / Atalanta. Yevgen Makarenko (KV Kortrijk / BEL), Oleksandr Zinchenko (Manchester City / ANG), Roman Bezus (La Gantoise / BEL), Oleksandr Zubkov (Ferencvaros / Hon)

Aanvallers (3): Roman Yarmashuk (La Gantois / Wit-Rusland), Artem Besdin (Dynamo Kiev), Artem Dovbek (Dnipro-1).