Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Veel kritiek, Guardiola verdedigt zijn opties na het verslaan van Manchester City

Na het verslaan van Manchester City in de Champions League-finale (1-0 tegen Chelsea), vond Pep Guardiola dat hij nog steeds de beste keuzes maakte en zou hij de beker liever halfvol zien.

Heeft Pep Guardiola spijt dat hij Rodri en Fernandinho voor het eerst dit seizoen als verdedigende middenvelder heeft verloren? Denkt hij dat hij Joao Cancelo had moeten starten, of Raheem Sterling op de bank had moeten laten, zoals hij deed tijdens de knock-outfase? Na de Champions League-finale met 1-0 van Manchester City te hebben verloren van Chelsea, verdedigde de Catalaanse coach zich.

“Ik maakte de beste selectie. Of het nu tegen Lyon, PSG of Dortmund was, ik probeerde de top 11 spelers de wedstrijd te laten winnen. En de spelers weten dat. Ik denk dat Gundogan (Opgesteld voor de verdediging in plaats van Rodri en Fernandinho, noot van de redactie“We speelden goed en waren uitzonderlijk”, zei Pep Guardiola in opmerkingen van Manconian Club.

‘Een uitzonderlijk seizoen voor ons’

Op de vraag of deze nederlaag een bittere mislukking was voor hem en de club, benadrukte Pep Guardiola liever de baan en het feit dat het team ondanks alles ook de kampioen van Engeland is. “Het is een buitengewoon seizoen voor ons geweest. Het was een droom om daar te zijn. Helaas hebben we niet kunnen winnen. Voor velen bij de club was het hun eerste keer”, zei de Spaanse coach, die eerder tegen RMC Sport zei. Hij was vast van plan om met Skyblues “terug te keren” naar de finale.

READ  Wereldbeker Volleybal Dames - ItaliĆ« versloeg Nederland en behaalde de eerste plaats in Groep A voor BelgiĆ«

Maar hij presenteert zich ongetwijfeld meteen: “Ik kan nog niet aan volgend seizoen denken. Het was een seizoen van 62 wedstrijden. (…) Het was echt moeilijk voor ons allemaal, in deze wereld onder de pandemie en zo op”. . En alvorens toe te geven, om de juistheid van het sentiment van de fans te bewijzen: “Als we de wedstrijd vandaag analyseren, zijn we natuurlijk verdrietig.”