Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van der Poel werd in hoger beroep vrijgesproken

Van der Poel werd in hoger beroep vrijgesproken

Aurélie SACCHELLI, Media365, geplaatst op di 13 dec 2022 om 13:53 uur.

Mathieu van der Poel is vrijgesproken nadat hij een boete had gekregen omdat hij twee tienermeisjes een hotel had binnengeduwd aan de vooravond van het WK in Australië.

Mathieu van der Poel zal niet gevraagd worden zich af te melden. De Nederlandse renner werd in eerste aanleg veroordeeld tot het betalen van A$1.500 (963 euro) voor het betalen van twee tienermeisjes in een hotel aan de vooravond van de Wollongong Wereldkampioenschappen in Australië, en werd in hoger beroep vrijgesproken door de rechtbank van Sydney. In de nacht van 24 op 25 september moest Van der Poel enkele uren doorbrengen op het politiebureau, na de klacht van de twee jonge meisjes van 13 en 14 jaar, die hij had mishandeld nadat ze verschillende keren op zijn deur hadden geklopt . Om 22.40 uur, toen hij wilde slapen voor de World’s Road Race. Maar de rechter was van mening dat de vijandigheid was uitgelokt: ” De gebaren van de heer Van der Poel beantwoordden het irritante en opdringerige gedrag met veel provocatie. Deze kleine meisjes vertoonden stom gedrag van kinderen zonder toezicht. »

De advocaat van Van der Pol verdedigde het verlies van de renner

Volgens het onderzoek volgde Van der Poel de twee meisjes de gang in en greep ze bij de arm. Een van hen verwondde haar elleboog terwijl ze tegen de muur wreef. De politie arriveerde om 22.55 uur en de kleinzoon van Raymond Poulidor bleef tot 04.00 uur op het bureau. Het was dus moeilijk hopen op een goede prestatie tijdens de wedstrijd, die hij snel opgaf… Hij is een trouwe atleet en wielrenner. De advocaat van de hardloper verheugde zich, het is echt belangrijk dat deze zaken worden vrijgesproken. Ik verzon het excuus van het verlies dat Matthew leed… Hij had een kans in zijn leven om een ​​wereldkampioenschap te winnen en hij miste die kans. Hij was aan het trainen voor deze kans. Hij verliet zijn land en verliet zijn team. “Zelfs als hij wordt vrijgesproken, zal Mathieu van der Poel een jaar lang zijn eigen straf moeten houden, aangezien hij daar de komende 12 maanden een misdrijf pleegt, zal hij terug moeten naar de rechter. Maar hij heeft a priori geen plannen om in 2023 terug te keren naar Australië .. .

READ  Formule 1 - Italiaanse Grand Prix: Hamilton gestraft op Monza