Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Valtteri Bottas sluit zich aan bij Alfa Romeo

De Fin verlaat Mercedes voor een meerjarig contract bij het Italiaanse team.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Na Williams en Mercedes staat Valtteri Bottas (32) tegenover een derde Formule 1-team. Op maandag 6 september kondigde de Fin aan dat hij zich bij Alfa Romeo aanmeldt Hij neemt daarmee de stoel terug van landgenoot Kimi Raikkonen, die aan het einde van het seizoen met pensioen gaat.

Met Mercedes heeft Bottas 9 races gewonnen en sinds 2017 54 keer op het podium gestaan, maar altijd in de schaduw gestaan ​​van teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin had alleen jaarcontracten met Mercedes, die sinds 2017 elk seizoen worden verlengd. Voor de Nederlandse Grand Prix zei hij dat hij graag een meerjarig contract zou tekenen: “Het geeft me volledige betrokkenheid bij het team, niet slechts een jaar, maar wetende dat het werk zal doorgaan.”.

Dit wordt nu gedaan door lid te worden van Alfa Romeo: “Ik ben verheugd met de mogelijkheid om het team te kunnen helpen hogere doelen op het net te bereiken, vooral met de nieuwe reglementen, in 2022, die het team een ​​kans zullen geven om een ​​stap voorwaarts te zetten. dan voorheen in zijn prestaties”Dat zei hij in een verklaring.

De toekomstige teamgenoot van Valtteri Bottas is nog niet bekend: het behoud van de Italiaan Antonio Giovinazzi is niet bevestigd en er doen geruchten de ronde over de terugkeer van Alexander Albon in de Formule 1.

READ  Hazard bevestigt zijn opkomst aan de macht, de belofte die hij aan Real Madrid heeft gedaan!