Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitbarsting regering-19: nieuwe gezondheidsbeperkingen in Nederland

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft vrijdag een reeks maatregelen aangekondigd om de uitbraak van de vervuiling door het coronavirus in zijn land tegen te gaan, waaronder de sluiting van nachtclubs.

Lees verder: 12-17 jaar: Tweede dosis kan vervroegd worden, maar alleen zonder afspraak

Lees verder: WHO: “Mogelijke” link tussen hartproblemen en sommige overheidsvaccins

Lees verder: Een onderzoeksjournalist is zwaargewond geraakt bij schietpartij in Amsterdam

Het aantal besmettingen in Nederland is in een week tijd verzevenvoudigd, met 7.000 nieuwe gevallen die vrijdag zijn vastgesteld, waardoor de regering een stap terug moet doen bij het versoepelen van de gezondheidscontroles, zei Rutte.

“Er hangt een zwarte wolk voor de zon. Op dit moment exploderen de vervuilingspercentages, voornamelijk als gevolg van de zeer besmettelijke delta-variatie’, vertelde hij op een persconferentie. “Als we niets doen, zal de mate van vervuiling toenemen. Het is duidelijk dat de snelle verspreiding van het virus moet worden gestopt.

Daarom heeft de regering besloten om alle nachtclubs en restaurants om middernacht te sluiten.

De premier zei dat alle klanten van restaurants en cafés zich strikt aan de afstand van 1,5 meter moeten houden, volgens welke geen concert of entertainment zal zijn toegestaan.

Evenementen die langer dan 24 uur duurden, werden on hold gezet, aldus Rutte.

De maatregelen gaan zaterdag om 06.00 uur lokale tijd in en duren in ieder geval tot 13 augustus.

“Twee weken geleden stonden alle signalen op groen”, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jong. “Het viel ons toen gewoon op. Dit is een gevolg van de snelle verspreiding van deltavariatie in Europa en Nederland.

READ  Wright Medical Group NV (Nederland) - Psav Network

“Dit is ongekend. Vorige week waren er ongeveer 500 nieuwe gevallen per dag. Vandaag zijn er 7.000 nieuwe besmettingen”, zei hij.

Deze nieuwe gezondheidsmaatregelen omvatten huisverboden of avondklokken of het verplicht dragen van een masker thuis, zoals enkele maanden geleden het geval was.

Dhr. Routemensen moeten “de basisregels respecteren – sociale uitsluiting en handen wassen”.

“Als we dit doen, kunnen we nog steeds een prachtige zomer hebben”, zei hij.

Met een bevolking van 17 miljoen heeft het land meer dan 1,7 miljoen gevallen van het coronavirus en 17.700 doden.

Volgens de minister van Volksgezondheid heeft ongeveer 80% van de bevolking ten minste één vaccin gekregen en heeft 50% twee vaccins gekregen.