Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ugo Humbert stelt zich voor als Casper Ruud in tweede ronde Wimbledon

Ugo Humbert vindt kleur in een Londense tuin. De Fransen bieden op het nummer 3 geplaatste, Casper Rudd, om de derde ronde op Wimbledon te verdringen (3-6, 6-2, 7-5, 6-4).

Het begon echter allemaal slecht voor de Habs, die een gebrek aan regelmaat hadden in hun aanvallende schoten, vooral op forehands, en in de eerste ronde (ook) veel ongedwongen fouten maakten. Zonder zich noodzakelijkerwijs op zijn best te ontwikkelen, is de 112e nu geschorst in de ATP om als eerste te breken in de tweede set en een punt te veroveren.

Goffin wacht hem op in de derde ronde

Als de start van de volgende set het huidige gebrek aan continuïteit in het spel van de Fransman aantoont, speelde de laatste steeds beter totdat hij de opslag van de tegenstander op 5-5 pakte. Meer ervaren op het gras, misschien niet zo dominant als vorig jaar, bezegelde Humbert vervolgens de cruciale momenten, waarbij hij de netploeg gebruikte om voor de zesde keer de Noorse krachtmeting te nemen, in de vierde set.

Solide in zijn laatste ontmoeting, won hij uiteindelijk met 3-6, 6-2, 7-5, 6-4. Een succes dat ons zijn nog steeds op AC-niveau spelen niet doet vergeten, zal ongetwijfeld de verdienste hebben om hem veel goeds te doen. Hij ontmoet vrijdag David Goffin voor een plaats in week twee van de derde Grand Slam van het seizoen.

READ  De Belgen in het buitenland - AC Milan en Alexis Sailemakers, auteur van de assist, versloeg de rookie Venice.