Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nike presenteert het Paris Saint-Germain 2022-2023 shirt

Het nieuwe Paris Saint-Germain-shirt voor het seizoen 2022-2023 is onthuld door Nike, de uitrustingsleverancier van de hoofdstad. Het concept verwijst naar de terugkeer van de centrale schaal.

Parijse fans hebben erop gewacht, en het wordt nu geserveerd! In tegenstelling tot vorig jaar, toen Paris Saint-Germain onthulde zijn nieuwe shirt op 14 meiDe club maakte de hoofdstad dit keer iets langer. Maar woensdag arriveerde het thuisshirt voor het seizoen 2022-2023, gepresenteerd door Nike en Rouge et Bleu.

Wat volgt er voor deze advertentie?

De terugkeer van de band

Dit nieuwe ontwerp van het beroemde clincher-merk zou de puristen niet moeten storen, want na het ontwerpen van een bepaalde jas, die Swoosh plaatsmaakte voor het Jordan-logo, is het Nike-logo terug in de outfit, die Christophe Galtier heren (de formalisering ervan is op handen) in hun tuin zullen dragen gedurende het fiscale jaar 22-23.


Het eenvoudige thuisshirt geïnspireerd op basketbalsymbolen is voltooid en de iconische verticale streep in het hart van het kledingstuk keert terug. Altijd in het dominante blauw, en dus uit eerbied voor de traditionele geschiedenis van de bewoners van het Parc des Princes, heeft dit nieuwe Parijse overhemd een brede witte band geflankeerd door twee veel dunnere rode banden aan elke kant.

Gecentraliseerde logo’s, Accor maakt plaats voor Qatar Airways

In dit specifieke witte deel vinden we in het midden een Nike-komma, weergegeven in het zwart om beter op te vallen. Het logo van Paris Saint-Germain prijkt iets boven het Amerikaanse bedrijf Swoosh, de officiële leverancier van materiaal aan de Franse kampioenen sinds het seizoen 1989-1990, en bracht zo’n 75 miljoen euro op voor de Parijse leiders.

READ  Mercato: Real Madrid-president, Mbappé heeft nog een te vereffenen balans


Het is vermeldenswaard dat sponsor ALL (Accor Live Limitless), die tussen de 50 en 70 miljoen euro per seizoen betaalde aan Paris Saint-Germain om als hoofdsponsor op de voorkant van zijn shirt te verschijnen, zijn contract zag met de ploeg onder leiding van Nasser Al-Khelaïfi. Verloopt in juni 2022, na drie jaar samenwerking. Zo werd de hotelgroep voor meerdere seizoenen vervangen door Qatar Airways.

C1-shirt?

In tegenstelling tot het basisshirt dat Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar Jr en Co vorig seizoen droegen, neemt rood dit jaar een meer centrale en meer zichtbare plaats in. Deze band is in zekere zin een ‘omgekeerde hector’. Verwacht ook daar dat Nike en PSG hun fans willen bewijzen dat het homejack dat gemaakt is voor de eerste stappen van La Pulga in Frankrijk slechts een betoverde buiging was.

De supporters van Paris SG hopen juichend dat het seizoen veel meer zal zijn dan dat in de wei. Want met een personeelsbestand van dit niveau staat het team van Ile-de-France onder toenemende druk om zijn ultieme doel te bereiken, namelijk het winnen van de Champions League. De nieuwe vloot gevormd door Luis Campos zal marineblauwe shorts en kousen dragen in een poging de droom van een heel volk te vervullen.

Dit nieuwe Paris Saint-Germain 22-23 shirt is zeer binnenkort verkrijgbaar VOET.FR !

READ  Vijftiende voor Frankrijk: de nieuwe trui werd onthuld