Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Harmony Tan bereikt mijlpaal door Serena Williams uit te schakelen

Dit is misschien wel de mooiste overwinning uit zijn carrière. Bij Central Court op Wimbledon, op 28 juni, Harmony Tan (115e wereldspeler) versloeg zevenvoudig Britse Grand Slam-winnaar Serena Williams (7-5, 1-6, 7-6 [10-7]). De 40-jarige was terug in competitie na een jaar afwezigheid; Het was teruggevallen tot 1204e Singles wereldspot. In de 80 Grand Slam-toernooien is het de derde keer dat Serena Williams in de eerste ronde verliest.

De Fransen, die comfortabel op het gras stonden, vertrouwden op een verdedigend spel gebaseerd op regelmaat. Ze gaf slechts 28 niet-geforceerde fouten toe, tegen 54 voor haar tegenstander vandaag. Een ander kenmerk dat de 24-jarige Parijzenaar liet zien: haar vermogen om een ​​groot deel van de grond te bedekken. Ze legde tijdens deze meeting 8.568 meter af, tegenover 7.733 meter voor Serena Williams. Kostbare fysieke dimensie is superieur voor deze 3:11 marathon. In de volgende ronde neemt hij het op tegen de Franse club Boulogne-Billancourt licentiehouder Sarah Sorribes Tormo, 45.e De wereldspeelster viel onder Christina McHale (6-2, 6-1).

“Ik was zo ontroerd en kan de woorden niet vinden … Ze is zo’n geweldige ster, ik heb haar zo vaak op tv gezien dat ze in mijn eerste Wimbledon … Wauw!”merkte Tan op. “Toen ik de loting zag, was ik zo bang. Het is Serena Williams, de legende, ik vroeg me af hoe ik tegen haar moest spelen en ik dacht dat als ik echt een paar wedstrijden zou winnen, dat cool zou zijn.Toegevoegd Harmony Tan, wiens coach Natalie Toziat, 54, tegenover Serena Williams stond in de ring.

READ  Zal Halilhodzic Bzech ontmoeten? Wat we weten?

Serena Williams raakt uit tempo

In 2021 verliet ze tijdens de wedstrijd het centre court, het slachtoffer van een dijbeenblessure. Dinsdag, terug in hetzelfde stadion, ging Serena Williams achter een onsamenhangende wedstrijd aan en boog aan het einde ervan.

Serena Williams op het gras op Wimbledon, 28 juni 2022.

Soms geleend, niet altijd in een goede positie, zelfs een beetje verdwaald op het veld, niet wetend of hij vooruit of achteruit moest gaan, niet altijd zeker van zichzelf of haar schoten, was niet in staat om zijn krachtige en angstaanjagende spel tijdens de wedstrijd op te dringen die zijn kracht maakte. Ze schreeuwde luid in een poging de enorme druk op haar schouders te verlichten, maar er was veel gegrom in haar spel.

Dus nam ze soms haar toevlucht tot intimidatiepogingen, met speciale theatervoorstellingen op enkele belangrijke punten, zoals datgene dat haar de rust gaf en de kans om in de derde set voor de wedstrijd te serveren. Maar tevergeefs. Op 41-jarige leeftijd was dit waarschijnlijk het laatste optreden van Serena Williams op Wimbledon. Op een persconferentie kondigde ze echter aan dat ze… ‘gemotiveerd, uitbundig’ Om de US Open te spelen, die van 29 augustus tot 11 september in New York wordt gehouden.