Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UEFA opent een disciplinaire zaak na Tottenham’s Champions League-evenementen

UEFA opent een disciplinaire zaak na Tottenham’s Champions League-evenementen

Na de gebeurtenissen die woensdag plaatsvonden onder Tottenham-fans in de Champions League, opent de UEFA een tuchtzaak tegen de club uit Marseille. De tuchtcommissie van de Europese Commissie moet zeer snel bijeenkomen om over deze kwestie te beslissen.

OM dreigt met sancties. Na de gebeurtenissen die woensdag plaatsvonden onder Tottenham-fans, als onderdeel van de eerste dag van de Champions League, opent de UEFA een tuchtzaak tegen de club Marseille. De tuchtcommissie van de Europese Commissie moet zeer snel bijeenkomen om over deze kwestie te beslissen.

Marseille staat al onder voorwaardelijke straf

Het OM verkeert in groot gevaar omdat de club werd geschorst na het besluit van 8 juni toen de Tuchtcommissie van de UEFA een wedstrijd achter gesloten deuren en een boete van € 40.000 oplegde voor “het afsteken van vuurwerk en het uitzenden van een provocerende boodschap met een beledigend karakter”.

Om de verdaging eruit te laten springen, moeten de feiten dezelfde zijn als die welke zijn goedgekeurd in de eerste beslissing. Bij Tottenham werden er projectielen gegooid, botsingen met gastheren, een gescheurde banner en een rookbom zou op de tribune van de Engelse fans vallen.

Overweegt de tuchtcommissie na het onderzoek de herhaling van de overtreding om de camera te laten vallen? Ben je het helemaal eens met deze feiten in de wedstrijd van dinsdag op de Velodrome tegen Eintracht Frankfurt? Twee vragen worden de komende dagen door de UEFA opgelost. Volgens een bron dicht bij het lichaam leidt het incident van een fan op afstand tot een strafschop voor de volgende wedstrijd(en) met betrekking tot het risico op het opleggen van penalty’s aan het OM. Dus de camera thuis zal niet voor Frankfurt zijn.

READ  Wahbi Khazri verwijst naar de positie van de scheidsrechter op Mali