Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

F1: Een gunstig circuit voor Lance Stroll in Italië

F1: Een gunstig circuit voor Lance Stroll in Italië

Na een bemoedigende race in Zandvoort keert Lance Stroll terug naar Monza, een jachtgebied dat hem in het verleden goed heeft gediend, voor de Italiaanse Grand Prix.

Dat is waar hij in 2017 de jongste coureur in de geschiedenis van de F1 werd die vanaf de eerste rij startte. Hij eindigde daar ook in de top negen – inclusief derde in 2020 – elke keer dat hij vertrekt, behalve één. In 2019 reed hij al als zevende toen hij werd ingehaald door Sebastian Vettel, die na een Tour heel onhandig terugkeerde op de baan.

Tel daar zondag een inspirerend optreden in Nederland bij op en er is alle reden om aan te nemen dat Quebec vol vertrouwen in Lombardije staat. Hij zal echter opnieuw moeten proberen zich ruim voor de race te positioneren, een uitdaging die onopgelost blijft met de AMR22 die constant worstelt tijdens de kwalificatie-oefening.

“Ik heb goede herinneringen aan Monza”, zei Stroll in een verklaring van Aston Martin. Het is verbazingwekkend snel, het is mooi en het is een goede uitdaging; Ik hou daarvan. We deden het goed in Spa en Bakoe – twee vergelijkbare circuits met laag vermogen – maar zoals we hebben gezien, is het altijd moeilijk om in de auto’s te komen die punten scoren. Dus als we ons goed kunnen kwalificeren, moeten we in de wedstrijd zijn om een ​​paar punten te pakken.”

Stroll, die teamgenoot Vettel voor een zeldzame periode volledig domineerde op Zandvoort, blijft 15 punten achter op de Duitser in het klassement.

READ  Nieuwe fase voor de kaartverkoop op donderdag 30 november

nieuwkomer

Daarnaast verlaat Vettel zijn plek aan Nyck de Vries voor zijn eerste vrije GP-oefensessie. Elk team moet tijdens het seizoen ten minste twee keer Young Aspirants runnen.

De Nederlander komt in de derde cyclus. De Formule E-wereldkampioen 2021 nam eerder dit jaar al het stuur van de eenzitter Mercedes en Williams over.

“Het wordt mijn derde sessie van het seizoen – in een derde ander Formule 1-chassis – en deze kansen hebben me een geweldig idee gegeven van hoe F1-auto’s en -teams werken en werken”, aldus de Vries. Ik hoop het AMF1-team een ​​nieuw perspectief te kunnen bieden en aan een raceprogramma te kunnen beginnen dat voor ons beiden gunstig zal zijn.”