Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italiaanse Grand Prix: Hamilton gestraft op Monza

Italiaanse Grand Prix: Hamilton gestraft op Monza

Aurélie SACCHELLI, Media365, geplaatst op donderdag 08 september 2022 om 16:42 uur.

Voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) is genoodzaakt een onderdeel van zijn motor te vervangen en zal zondag op Monza tijdens de Italiaanse Grand Prix bestraft worden op de startgrid.

Dit jaar nog op zoek naar een overwinning in de Formule 1, zal Lewis Hamilton zondag met een handicap vertrekken op Monza tijdens de Italiaanse Grand Prix. De Mercedes-coureur zal al op de startgrid worden gezet, ongeacht zijn prestatie op zaterdag tijdens de kwalificatiesessie. de reden ? De Brit heeft voor de vierde keer dit seizoen zijn motorcomponenten moeten vervangen, wat hem op zijn beurt een penalty opleverde. Maar het aantal strafplaatsen is nog niet bepaald, het zal afhangen van het aantal items dat gewijzigd gaat worden. Volgens Mercedes is de eenzittermotor van Lewis Hamilton beschadigd geraakt bij zijn botsing met Fernando Alonso tien dagen geleden tijdens de Belgische Grand Prix, en het team werkt nog steeds aan het herstellen van onderdelen van die motor.

Historisch seizoen voor Hamilton?

Sinds hij in 2007 in de Formule begon, heeft de zevenvoudig wereldkampioen elk seizoen altijd minstens één Grand Prix gewonnen. Dus 2022 zou voor hem historisch kunnen zijn, terwijl er nog zeven races te gaan zijn. De Brit heeft dit seizoen zes keer op het podium kunnen staan ​​(tweede in Frankrijk en Hongarije en derde in Bahrein, Canada, Groot-Brittannië en Oostenrijk), maar won nog nooit. Afgelopen zondag droomde hij in Nederland van de overwinning toen hij de leiding nam toen de safety car tussenbeide kwam, maar Max Verstappen haalde hem in bij de herstart. “Ik ben een vechter. We hebben al lang niet meer gewonnen, ik wilde die dag heel graag hebben. Ik ben zo trots op ons. Onze stops waren geweldig. Onze auto reed dit weekend echt. De strategie werkte tot de laatste minuut.” We zullen dit jaar een overwinning behalen, dat weet ik zeker. ‘, was zijn reactie na de race. Vijfvoudig winnaar op Monza (winnaar recordhouder met Michael Schumacher), Lewis Hamilton zal dit keer niet tot de favorieten behoren…

READ  Vier moderne vreemden