Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UEFA bezorgd over plannen Arsène Wenger en FIFA

Zorgen over de voetbalplaneet. Op vrijdagochtend heeft Arsene Wenger, die nu FIFA’s directeur van wereldwijde voetbalontwikkeling is, een hervormingsproject beschreven dat hij zou willen implementeren binnen het bestuursorgaan van het wereldvoetbal.. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de voormalige Arsenal-baas niet tevreden is met het maken van vrienden, terwijl hij de internationale kalender wil hervormen en in het bijzonder het WK wil presenteren, een wedstrijd die voetbalfans zeer dierbaar is, slechts om de twee jaar. Zoals het Intercontinentaal Kampioenschap. .

Wat volgt na deze advertentie

De coach die de Gunners naar het historische Invincibles-seizoen in Engeland leidde, legde ook uit dat het oorspronkelijke idee was: “Om kwalificatiewedstrijden te consolideren op twee internationale vensters, in oktober en maart, voor meer zichtbaarheid van de kalender, meer clubeenvoud en minder problemen om op te lossen voor selecties.” Ervoor zorgen dat deze verstoring van de gang van zaken ook daadwerkelijk richting spelers (minder reizen), clubs (verhoogde stabiliteit) en toeschouwers (groter aandeel) gaat.

Ceferin is officieel nergens van op de hoogte

Het is geen verrassing dat Arsène Wenger momenteel veel aarzeling over het onderwerp ervaart, terwijl dit idee fans op de voetbalplaneet in de laatste uren verdeelde. Van de kant van de UEFA is de situatie in ieder geval heel duidelijk. Alereksandr Ceferin, hoofd van het bestuursorgaan van het Europese voetbal, legde uit dat de UEFA tegen een dergelijk project is en dat zij de zorgen van de fans deelt door te reageren op de European Football Supporters’ Association, in een brief die is gekocht aan het American Press Agency. AP.

“UEFA en de nationale bonden hebben ernstige bedenkingen en zorgen over informatie over de plannen van de FIFA. Gezien de aanzienlijke impact die deze hervorming zou kunnen hebben op de hele voetbalorganisatie, is het wijdverbreide verbazing dat de FIFA een mediacampagne lijkt te lanceren om haar voorstel vooruit te helpen. dergelijke voorstellen aan de continentale en nationale bonden, competities, clubs, spelers, coaches, clubs en de hele voetbalgemeenschap.”, in het bijzonder gevangen genomen de voorzitter van de Europese voetbalbond. De twee ronde balkrachten bevinden zich dus verre van op dezelfde golflengte met betrekking tot een oplossing die de huidige balans van de dingen op veel niveaus zou veranderen. Dit verhaal gaat niet over gemorste inkt.

READ  Messi doet het al beter dan Ronaldo in zijn transfer