Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee keer goud voor Fink, veelbelovende prestaties voor Macintosh

Mathieu WARNIER, Media365, geplaatst op dinsdag 21 juni 2022 om 21:00 uur.

Op de 50m schoolslag en op de 4x100m gemengde estafette was Nick Fink één van de mannen van de dag in Boedapest met twee gouden medailles. Dankzij de halve finales op de 200 meter vlinderslag voor dames brak Sam McIntosh het wereldrecord voor junioren.

Als Christoph Milak en Leon Marchand deze dinsdag schitteren in de Donna Arena in Boedapest, stond de derde dag van de FINA Wereldkampioenschappen zwemmen in het teken van Nick Fink. Inderdaad, de Amerikaanse zwemmer versierde zichzelf twee keer met goud. De inwoner van New Jersey, die voor het eerst meedeed aan de finale van de 50 meter schoolslag, wist een duel over de top te winnen met Niccol Martinini, die in de halve finale de beste tijd had neergezet. De winnaar op 26”45 leidt de Italiaan slechts driehonderdste van een seconde terwijl zijn landgenoot Michael Andrew het podium vervolledigt (26”72). Aan het einde van het programma tekende Nic Fink samen met Hunter Armstrong, Torri Huske en Claire Curzan voor de 4x100m gemengde estafette.

McIntosh maakte de poederpraat

Gebruikmakend van het feit dat twee zwemmers de opening maakten, maakten de Amerikanen de hole punch om te winnen op 3’38”79. Australië, gelanceerd door Kaylee McKeown, eindigde als tweede (3’41”34) voor de Nederlandse Kira Toussaint en Arnaud Kamenga (3’41”54). Maar, afgezien van het wereldrecord van Christoph Milak, ging een van de meest indrukwekkende optredens van de dag naar Summer McIntosh. De pas 15-jarige Canadees domineerde met kop en schouders de halve finales van de 200 meter vlinderslag. Ze legde de afstand af in 2’05’79, brak het wereldrecord bij de junioren en had iets meer dan een tiende van een seconde voorsprong op de Amerikaan Hali Flickinger (2’05’90) toen Reagan Smith, ’s werelds 100m-kampioen in Boedapest verscheen, tevreden voor de derde keer (2’07”13). Summer McIntosh geeft een heel duidelijk signaal af aan haar concurrenten in de finale die woensdag in de Duna Arena staat gepland.

READ  Parijs 2024: Schorsing van de bouwvergunning voor het Olympisch zwembad van Aubervilliers