Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AS Eupen tekent Australische international Jason Davidson

Zo tekende de Duitstalige club de Australische international Jason Davidson (30), die actief is in de Melbourne Victory. Hij speelde daar vorig seizoen 21 wedstrijden, waarin hij 1 doelpunt maakte voor 3 assists. De waarde wordt geschat op 500.000 euro.

Tijdens zijn carrière in Europa, Australië en Azië speelde Jason Davidson 140 First Division-wedstrijden en 41 Division Two-wedstrijden in Engeland en Portugal.

Nadat hij zijn carrière begon bij de Japanse universiteitsclub Seiritsu Gakuen, trad Jason Davidson op 19-jarige leeftijd toe tot de Portugese eersteklasser Paços Ferreira. Voor de ranglijst: in Nederland (Heracles Almelo en FC Groningen), in Engeland (West Brom), in Kroatië (HNK Rijeka), in Slovenië (NK Olimpija Ljubiljana), in Australië (Perth Glory en Melbourne Victory) en in Zuid-Korea (Ulsan Hyundai FC).

Tussen 2012 en 2015 speelde Jason Davidson 22 wedstrijden voor het Australische nationale team, waaronder het WK 2014 in Brazilië. Dankzij zijn geweldige prestaties tijdens het seizoen 2021-2022 met de Melbourne Victory, plaatsvervangend nationaal kampioen, werd Jason Davidson in het voorjaar van 2022 genoemd voor de voorlopige selectie van zijn land voor het WK en speelde de wedstrijd op 1 juni. .

Tijdens zijn carrière won Jason Davidson vier titels van Aziatisch kampioen, kampioen van Slovenië en bekerwinnaar en AFC Champions League-winnaar.

In panda’s sluit hij zich aan bij landgenoot James Jeju.

Christoph Henkel, Algemeen Directeur van Eupen merkte op: “Jason Davidson brengt ervaring met ons jonge team. Met zijn internationale carrière, waaronder de grote toernooien in Europa en met zijn recente optreden als een belangrijke speler in de Australische runner-up, Melbourne City, zal hij zeker onze ploeg versterken en stabiliteit brengen aan onze jonge ploeg.” .