Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twee gevaarlijke voortvluchtigen gearresteerd in IJsland op verdenking van het in de gaten houden van een politieman in Nederland

Twee gevaarlijke voortvluchtigen gearresteerd in IJsland op verdenking van het in de gaten houden van een politieman in Nederland

De arrestatie verliep vlot ’s nachts van vrijdag op zaterdag. Op 10 maart werden een Amerikaan en een Nederlander die verdacht werd van het ernstig verwonden van een politieagent in Croningen, Nederland, gearresteerd door de Crimean (OIC) Search and Intervention Brigade (PRI) in Lavon. Lilly (Noord) onder auspiciën van het Centraal Bureau voor de bestrijding van de georganiseerde misdaad (OCLCO).

Tijdens de 96 uur durende jachtdag werden politiediensten gemobiliseerd uit drie landen: Nederland, België en Frankrijk. Op 10 maart controleren twee Nederlandse politieagenten twee fietsers als onderdeel van een controle-operatie die verband houdt met Govt-19. Maar de twee mannen weigerden de politiecontroles te volgen en vielen beide agenten aan met messen. Een van de twee politieagenten liep ernstige verwondingen op aan zijn gezicht. Als zijn leven niet langer in gevaar was, verloor de officier een oog.

Er is een onderzoek geopend, en dankzij videobewaking en talrijke getuigen van de twee aanvallers geïdentificeerd door de Nederlandse politie. Ze hebben twee marges: de ene werd in 1989 in de Verenigde Staten geboren en de andere in 2000 in Nederland. De twee mannen, die als gevaarlijk werden beschouwd, vluchtten naar Opel Crossland en konden te huur de Belgische grens oversteken naar Nederland. Er is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd en het ENFAST-netwerk activeert deze Europese politiediensten om criminelen op te sporen en te arresteren. Sindsdien is er een race tegen de klok begonnen.

Geo-locatie van mobiele telefoon

Een van de gsm’s van de voortvluchtigen werd onderschept door de Belgische politie, maar de twee konden een nieuwe grens oversteken naar Frankrijk. Vrijdagavond gaf de OCLCO een waarschuwing uit die ENFAST voor Frankrijk betekende. De Onderzoeks- en Interventietroepen (PRI) van Straatsburg (Pass-Rin), de Graallelie (Noord) en de Nationale PRI kwamen ’s nachts bijeen. Van twee tot drie uur ’s ochtends werden sporen van de twee voortvluchtigen gevonden in Los Angeles, dankzij een mobiele telefoon op aarde.

READ  Amalia uit Nederland: Deze ongewone reflectie van haar vader vastgelegd op camera!

De twee worden voorzichtig gevolgd en vervolgens tegengehouden door PRI-politieagenten die hun voertuig op de openbare weg blokkeren. De twee voortvluchtigen worden uiteindelijk zonder veel weerstand gearresteerd. Een van de twee werd gevonden met een schakelbordmes. Het is op dit moment niet bekend wat hij gaat doen na het verlaten van de post. Een ander mes zal door de politie in het voertuig worden gevonden.

Beide aanvallers zijn voorgeleid voor een rechter van het Gerechtshof van Amiens (SOM), afhankelijk van de locatie van het verhoor. Ze werden zondagochtend in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van hun uitreiking aan de Nederlandse autoriteiten als onderdeel van een gerechtelijk arrestatiebevel.

“De Franse politie heeft grote bezorgdheid getoond, de Europese samenwerking was uitstekend. Het ergste is vermeden”, zei hij, terwijl hij vanochtend een bron verwelkomde die dicht bij het onderzoek stond. Sinds de oprichting van ENFAST zijn 450 internationaal gezochte criminelen gearresteerd.