Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tv-rechten: beIN Sports wil verzoening in Ligue 1

De spanning stijgt een week voor de eerste dag van de Franse Liga (begin vrijdag 6 augustus) en een paar dagen voor de betaling van de eerste termijn van Lot 3, voor een bedrag van 56 miljoen euro (voor een totaal lotbedrag. 332 miljoen euro).

Als beIN Sports, contracthouder voor deze twee L1-wedstrijden, en Canal+, omroeporganisatie en betaler vorig seizoen via een sublicentiecontract, op juridische gronden de bal weer op elkaar leggen, wil beIN Sports France zichzelf beschermen met iets meer van een kortlopende aflossingsverplichting.

“De procedure gaat niet over onze financiële mogelijkheden.”

Volgens onze informatie heeft het zich onder de bescherming van de handelsrechtbank van Nanterre geplaatst. Youssef Al-Obaidly, President van beIN Sports France en CEO van beIN Media Group, kondigde vrijdag aan zijn medewerkers aan in een e-mail die we kregen: We zijn gedwongen acties te ondernemen die we normaal niet hadden moeten nemen – met als enig doel onze belangen te beschermen. Een van deze maatregelen is de opening van een verzoeningsprocedure deze week, met als doel een minnelijke oplossing te vinden om de huidige crisis het hoofd te bieden, door middel van een bekende en competente verzoener – iets wat de twee partijen helaas tot nu toe niet hebben kunnen bereiken. Ik wil duidelijk maken dat verzoeningsprocedures niet gaan over ons vermogen om onze schulden te betalen – ze zijn slechts een maatregel om onze belangen te beschermen en een oplossing tussen alle partijen te vinden, hopen we. “

Volgens onze informatie is Hélène Bourboulou geselecteerd als matchmaker en zou de eerste ontmoeting tussen de competitie, beIN Sports en Canal + in de komende dagen kunnen worden georganiseerd.