Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Olympische Spelen. Gemengd groepsjudo evenement: hoe werkt het?

Zes gevechten per ronde

Elk team bestaat uit drie mannen en drie vrouwen, elk team vecht in zijn categorie tegen tegenstanders van hetzelfde geslacht, met als doel samen de meeste overwinningen te behalen.

De drie categorieën volgens geslacht, die verschillen van de individuele, zijn als volgt: -57 kg, -70 kg en +70 kg voor vrouwen, -73 kg, -90 kg en +90 kg voor mannen.

Frankrijk compositie

Frankrijk heeft een koningskeuze in verschillende categorieën, vooral voor vrouwen: in elke ronde zal het bijvoorbeeld nodig zijn om Amandine Bouchard of Sarah Leonie Cizek (-57 kg) te kiezen, beide met zilver in hun categorie. Romain Deco (brons) en Madeleine Malunga (zilver) zullen ook strijden in de gewichtsklasse van +70 kg, terwijl gouden medaillewinnaar Clarice Agpegno met geschenken vertrekt tegen Margo Pinot met een gewicht van -70 kg.

Voor mannen zou de vraag sneller moeten worden opgelost: Axel Clairgate is de enige vertegenwoordiger met een gewicht van -90 kg, Teddy Reiner zal de nummer 1 keuze zijn met een gewicht van +90 kg), maar zal Alexandre Eder ter ondersteuning hebben, terwijl Kylian Le Bosch en Guillaume Chaine zal de laatste plaats delen in -73 kg. De verrassende bronzen medaillewinnaar Luka Mkhedze is erg licht (-60kg) voor deze categorie.

Deze inhoud is geblokkeerd omdat je geen bots hebt geaccepteerd.

Klik ” Goedgekeurd “, de samenzweerders worden gedeponeerd en u kunt de inhoud bekijken .

Klik “Ik accepteer alle tracers”U geeft toestemming voor het deponeren van trackers om uw gegevens op onze websites en apps op te slaan met het oog op personalisatie en advertentietargeting.

READ  Olympische Spelen 2021. Voetbal: kalender, formule, teams... Alles wat je moet weten over het Dameskampioenschap. sport

U heeft te allen tijde de mogelijkheid om uw toestemming in te trekken.
Beheer mijn keuzes


Hoe werkt de test?

Elke overwinning in een veldslag staat gelijk aan één punt voor het land, dus bij elke confrontatie staan ​​zes punten op het spel. Om naar de volgende ronde te gaan, zijn vier overwinningen voldoende. Bij een gelijke stand na zes wedstrijden bepaalt de International Judo Federation (IJF): “Er wordt geloot in alle gewichtsklassen. De bij de loting geselecteerde atleten zullen opnieuw strijden in de Battle of Gold Points.”

Twaalf teams strijden tegen elkaar: Duitsland, Italië, Israël, Mongolië, Zuid-Korea, Nederland, Oezbekistan, Japan, Frankrijk, het Russisch Olympisch Comité, Brazilië en het Olympisch Vluchtelingenteam. Topklasse, zoals Japan, Brazilië en het Russisch Olympisch Comité, Frankrijk begint hun toernooi in de kwartfinales, tegen een team dat nog niet is beslist, rond 5 uur ‘s ochtends.