Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Les Bleu in de finale van de Olympische Spelen in Tokio tegen Nieuw-Zeeland

Blue won zoals ze deden in de Olympische halve finale rugby tegen Groot-Brittannië (26-19). Het staat garant voor het winnen van een medaille, goud of zilver. Om het metaal te ontdekken, nemen ze het in de finale om 11 uur op tegen Nieuw-Zeeland.

Vanaf het begin domineerde Blue de meeting na een prachtige stroom van Anne-Cécile Ciofani langs de zijlijn. Daarna deed Séraphine Okemba na een furieuze race nog een poging. Coralie Bertrand maakte een mooie driekleurenbeweging af, voordat Groot-Brittannië voor de eerste helft de score kreeg (21-12).

Aan het begin van de tweede helft scoorde Siovani tweemaal om Frankrijk enige marge te geven. Hannah Smith registreerde een poging om Groot-Brittannië nieuw leven in te blazen aan het slopende einde van de wedstrijd. Maar de Franse verdediging deed wat nodig was om dit historische succes te verzekeren, vijfde voor de Habs in deze wedstrijden na Fiji (12-5), Brazilië (40-5) en Canada (31-0) in de poules en China (24- 10) in de kwartieren.

Nieuw-Zeelandse vrouwen zitten dicht bij gevangenissen

Blauw vindt in de finale de favorieten voor de competitie, Nieuw-Zeeland. Maar de zwarten kregen alle moeite van de wereld om de verrassing van de Fijiërs in de halve finale (22-17) weg te werken. Aan de leiding van de meeste wedstrijden hadden ze extra tijd nodig gehad om de finale te bereiken, waar ze het beter zouden doen dan de zilveren medaille in Rio, vijf jaar geleden.