Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tussen Nederland en Nigeria is het beslist!

Tussen Nederland en Nigeria is het beslist!

Bologna-aanvaller Joshua Zirkzee heeft onthuld dat zijn eerste keuze tussen Nederland en Nigeria is als hij ervoor kiest om in de toekomst een oproep voor het nationale team te beantwoorden.

Zirkzee is geboren in Nederland, maar is van Nigeriaanse afkomst. De jonge spits werd deels opgeleid door Bayern München en staat tegenwoordig hoog aangeschreven in heel Europa. Hij scoorde dit seizoen tien doelpunten tussen de Serie A en de Coppa Italia en is een van de grote architecten van hun klim naar de vierde plaats in het klassement.

Op de vraag welk land hij internationaal zou willen vertegenwoordigen, antwoordde hij: “Nigeria is geen land waar je voor kiest omdat je niet voor je land kunt spelen. De concurrentie om aanvallers is daar waarschijnlijk net zo sterk als bij het Nederlands elftal.”Dat vertelde hij aan Voetbalnieuws.

Zirkzee erkent het potentieel van Nigeria. “Nigeria heeft Bonifatius van Leverkusen en Osimhen van Napoli. Ze hebben veel aanvallers. Ik kan geen moment denken: Nederland belt mij niet, dus kies ik voor Nigeria. Zouden ze mij zelfs neerschieten? misschien “De 22-jarige vervolgde.

De Bologna-aanvaller wil voor Nigeria spelen, maar zijn voornaamste optie blijft Nederland. “Maar mijn droom is altijd het Nederlands elftal geweest. Het EK is niet per definitie een kruispunt. Als dat niet gebeurt, ga ik verder kijken.” Ik zou dankbaar zijn als dat zou gebeuren. Anders moet ik ervoor zorgen dat ze mij bellen. “Ze hoopt daar ooit te zijn.”Zirkzee concludeerde.

Afbeeldingsbron: het officiële X-account van Bologna.

READ  Mbappé van streek door Vélodrome, Deschamps waarschuwt!