Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paul Pogba, die een dopingverbod kreeg, gaat tegen de beslissing in beroep

Paul Pogba, die een dopingverbod kreeg, gaat tegen de beslissing in beroep

Harry Howe/Getty Images via AFP Paul Pogba, hier tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Juventus Torino-Milaan, in Carson, Californië, 27 juli 2023.

Harry Howe/Getty Images via AFP

Paul Pogba, hier tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Juventus Torino-Milaan, in Carson, Californië, 27 juli 2023.

Voetbal – Hij nam de maximale straf. Paul Pogba, die in augustus 2023 positief testte op testosteron, werd donderdag 29 februari door de Italiaanse antidopingrechtbank veroordeeld tot een schorsing van vier jaar. Zal doorgaan.

“We hebben vanmorgen bericht gekregen van de rechtbank.”Dat vertelde een bron bij Juventus Turijn aan Agence France-Presse “Maak een notitie” Uit de uitspraak van de rechtbank. Dat laatste kwam nadat aanklagers eisten dat de 30-jarige middenvelder, wereldkampioen van 2018 bij de Blues, de maximale straf zou krijgen conform de World Anti-Doping Code.

De voetballer reageerde op zijn Instagram-account en dacht dat het de scheidsrechter was “niet correct”. “Ik ben verdrietig, geschokt en diepbedroefd om te zien dat alles wat ik tijdens mijn carrière heb opgebouwd, volledig verwoest wordt.”Hij blijft ontkennen dat hij het heeft ingenomen “Bewust of opzettelijk” Steroïden producten.

Paul Pogba testte positief in augustus 2023, tijdens de wedstrijd Udinese-Juventus, op de eerste dag van het Italiaanse kampioenschap, waaraan hij niet deelnam.

READ  Mercato: Paris Saint-Germain bereidt twee grote schoten voor, die al zijn gevalideerd

Bijna aan het einde van uw carrière?

De middenvelder, wiens seizoen 2022/23 werd verstoord door blessures en bijkomende sportproblemen, werd op 11 september voorlopig geschorst, voordat een second opinion die hij minder dan een maand later had aangevraagd de aanwezigheid van testosteronmetabolieten bevestigde.

Om deze positieve antidopingtest te verklaren werd in de voetnoot van La Piouche aangegeven dat de testosteronmetabolieten afkomstig zouden zijn van een voedingssupplement dat was voorgeschreven door een arts die de speler in de Verenigde Staten had geraadpleegd.

Testosteron, het mannelijke vruchtbaarheids- en geslachtshormoon, bevordert de spiergroei.

Paul Pogba kan nu in beroep gaan tegen dit verbod. Maar meer dan ooit bestaan ​​er grote twijfels over het vervolg van zijn carrière, wetende dat Juventus, dat tot de zomer van 2026 aan hem verbonden is, door deze schorsing nu zijn contract kan opzeggen, vooral om salaris te sparen. .

Zie ook op HuffPost :