Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Qatar wil Alpine niet het verkeerde doelwit raken

In Qatar wil Alpine niet het verkeerde doelwit raken

Alpine wil zich niet haasten. Terugkerend naar de supercarklasse met een nieuw prototype, de A424, nadert A fléché voorzichtig zijn eerste bijeenkomst van het jaar.

Aan de ene kant zijn we opgewonden, omdat we hier zijn en dit is wat we hadden verwacht. legt Philippe Sinault, Alpine Endurance Team Manager, uit. We zullen het stuk dat we hebben gerepeteerd kunnen uitvoeren, maar we zullen Qatar meer als een generale repetitie beschouwen. We moeten de race echt uitrijden. »

Op het circuit van het Losail International Circuit (Qatar) wil Alpine vooral ervaringen en data opslaan voor de rest van haar programma.

Vanaf het moment dat we zagen dat dit een race van 10 uur was, wisten we dat dit niet de gemakkelijkste voor ons was; Sinault voegt eraan toe. Als we hier ongeschonden uit komen en met beide auto’s eindigen, hebben we veel lessen geleerd om klaar te zijn voor de toekomst. »

Met geen andere verwachting dan het bereiken van de geblokte vlag zullen de twee A424’s zich daarom aanstaande zaterdag om 11.00 uur (lokale tijd, 9.00 uur Franse tijd) op de grid presenteren voor de 1.812 kilometer lange race in Qatar. Zij starten vanaf de 14e en 17e positie.

Je moet je doel niet verkeerd begrijpen. Zoals ik al zei, dit is het naar het einde. We mogen de rest niet in gevaar brengen. Niet noodzakelijkerwijs betrouwbaarheid, maar procedures, team, etc. We kunnen niet in overdrive zijn. We willen zijn waar we moeten zijn.

Het testformaat beperkt ons veel meer dan we tijdens de ontwikkeling hebben kunnen ervaren, omdat we de tijd namen om na te denken en de onderwerpen te confronteren…

Als de procedures niet goed zijn vastgelegd, zal dit weinig of geen effect hebben. We moeten op teamniveau de best mogelijke versie neerzetten en geen fouten maken aan de kant van de coureurs. Dan hebben we voldoende gegevens om verder te gaan. »

READ  Eddie Howe vertelt over het belang van het verslaan van Paris Saint-Germain

Focus op de 24 uur van Le Mans (15-16 juni).

Lees ook > 1812 km vanuit Qatar: Matt Campbell zet Porsche op eerste plaats