Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Turkse Grand Prix – FP3: Gazelle-kapitein in de regen voor kwalificatie |  F1only.fr

Turkse Grand Prix – FP3: Gazelle-kapitein in de regen voor kwalificatie | F1only.fr

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly zette in de derde en laatste vrije training van de Turkse Grand Prix de snelste tijd neer in 1.30.447 (gemiddeld).

De Fransman heeft tien keer voorsprong op Red Bull onder leiding van Max Verstappen (medium) en tien keer op Red Bull onder leiding van Sergio Perez (medium).

Achter, Carlos Sainz (+1,036), Charles Leclerc (+1,096), Fernando Alonso (+1,098), Kimi Raikkonen (+1,438), Yuki Tsunoda (+1,534), Valtteri Bottas (+1,549) en Esteban Ocon (+1,642) voltooid De top tien van deze sessie.

De uiteindelijke beoordeling van de EL3’s weerspiegelt op geen enkele manier de ware hiërarchie, aangezien de baanomstandigheden op zaterdagochtend erg uitdagend waren. Dus geen enkele coureur wilde een risico nemen voordat hij zich kwalificeerde.

natte baan

Het was op de natte baan dat de coureurs zaterdagochtend in Istanbul deelnamen aan deze laatste vrije training voor de Turkse Grand Prix. We moesten tien minuten wachten voordat we de eerste coureurs met Full Wet banden de baan op zagen gaan.

Russell zit vast

Na een paar minuten schakelden de piloten allemaal over op de medium banden, maar de aanwezigheid van off-track kanalen hield een aantal van hen vast, waaronder Williams-piloot George Russell.

De Brit verloor bij de tweede bocht de controle over zijn auto en kwam in een grindgroeve terecht. Dus schorste de racedirecteur de sessie voor een paar minuten om de Marshals toe te staan ​​Williams vrij te laten. Dus Russell had geen tijd om een ​​enkele ronde neer te zetten tijdens FP3.

afbeelding

De kwalificatiesessie voor de Turkse Grand Prix staat gepland om 14.00 uur (Parijse tijd) en zal uiteraard live te zien zijn op F1only.fr.

READ  Schaatsen: Canadezen op het podium

dienstregelingen

afbeelding