Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tokyo 2020 – Atletiek: Leah Spranger verliest finale 400m horden – rts.ch

Leah Springer kwam uit de halve finale van de 400m horden in de laatste grote wedstrijd van haar carrière in Tokio. De 31-jarige Vaudoise, die terugkwam van een blessure, had niet de “adem” om verder te gaan.

Hij verdiende een 55-inch 12 credits in de halve finale, en onder de zondvloed en op een natte baan kwam de vierde van de 2019-werelden “sluw” uit, ogen wazig van emotie en bijna zeven tiende van de tijd hij zou het krijgen. Het stelt haar in staat om op tijd te draften voor de finale, die ze als vierde plaatste op haar helft. Deze werd gewonnen door zijn coachingpartner Fimk Paul, die hem ook in Nederland coachte, Fribourgois Laurent Moyle.

Emotioneel geadopteerd zei Lea Sprunger in de RTS-microfoon dat ze niet agressief genoeg was, ze hield niet van rennen in de regen. Maar zonder een excuus te zoeken:Vandaag is het een droom die wegvliegt. Ik wilde hier in Tokyo de kers op de taart zetten, helaas is dat niet gelukt. Het zal even duren voordat ik besef wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd.

beter dan rio

In Rio 2016, al in de regen, werd Sprunger ontslagen uit de play-offs. Dit keer kwam de Europese kampioen van te ver na een lenteseizoen dat deels werd ontsierd door achillespeesproblemen en onvoldoende prestaties. Alleen in Tokio behaalde ze tijdens de kwalificatie haar enige tijd van het jaar onder de 55 inch (54 inch 74, haar nationaal record 54 inch 02).

Lea Sprunger toont nog de 4x400m in Tokyo en daarna de meetings in Bern, Bellinzona, La Chaux-de-Fonds, Lausanne (Atletissima) en Wyclas in Zürich, telkens over de 400m of 400m horden. Je buigt dan. De beste tijd in de reeks werd bepaald door wereldrecordhouder Sidney McLaughlin (53’03).

READ  De Europees kampioen struikelde tegen Bulgarije, verraste La Roja in Zweden

ATS / fg

Lees ook: Mujinga Kampunge in de 200m finale