Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tiné De Caigny keert na twee seizoenen Hoffenheim terug naar Anderlecht: “Ik wil weer plezier hebben op het veld”

Tiné De Caigny keert na twee seizoenen Hoffenheim terug naar Anderlecht: “Ik wil weer plezier hebben op het veld”

Tine De Caen versterkte de zomerse transferperiode door haar Hoffenheim-avontuur te beëindigen met een terugkeer naar Anderlecht, waar ze alles al heeft gewonnen. Een verrassende terugkeer naar Brussel voor een Flames-manager die in plaats daarvan haar carrière in het buitenland voortzette. De 26-jarige middenvelder keerde tijdens een veelbewogen zomer terug naar ons bedrijf, waardoor hij zijn “plezier”En je legt het goed uit.

Zijn terugkeer naar België

Het Duitse kampioenschap verlaten voor de Premier League lijkt misschien een stap achteruit. Tin de Caigny ziet het echter anders.

In 2021 vertelde ze over haar komst naar Hoffenheim: “Hoffenheim is iets professioneler dan Anderlecht.”

“Er zit wel een niveauverschil tussen de twee competities, dat is zeker, maar ik ben blij om weer terug te zijn in België. Veel speeltijd heb ik bij Hoffenheim niet gekregen, zeker niet in het tweede seizoen. Beetje bij beetje, Ik had het gevoel dat ik het ritme begon te verliezen, maar ook de vreugde van het spelen.

Bij Anderlecht geldt ze als een safe gok, net zoals tijdens haar eerste bezoek aan de hoofdstad. Hij bevindt zich direct voor de centrale verdediger en vormt het startplatform voor de wedstrijd tegen Anderlecht. “Mijn hoofddoel is om ieder weekend weer speelminuten terug te krijgen en weer te genieten van het veld. “Tot nu toe heb ik geen spijt van mijn beslissing.”

Vooral omdat deze verhuizing naar de hoofdstad hem de kans geeft om in hetzelfde team te spelen met zijn partner Laura DeLuz. “Ik kreeg een hechtere band met mijn familie, vrienden en Laura. Het is waar dat de situatie geweldig is, maar de voornaamste reden voor mijn terugkeer blijft mijn verlangen om wat speeltijd terug te krijgen.”

READ  F1 - Nederlandse Grand Prix

Het is de start van het seizoen

Anderlecht kende een gemengde seizoensstart. Op nationaal niveau leed de kampioen zaterdag zijn eerste nederlaag in het Standaardstadion (2-1) en is nu drie lengtes verwijderd van de eerste plaats. Een paradoxale situatie waarin de vrouwen van Brussel het spel domineren.

“Maar we hebben problemen voor het doel van de tegenstander. In Clesin verdienden we minstens één punt, maar de omstandigheden waren niet in ons voordeel: de scheidsrechter zag niet dat de Luikse aanvaller de score had geopend door zichzelf te helpen… beide armen!”

In Europa konden Tin De Caigny en haar teamgenoten de laatste kwalificatieronde niet halen, omdat ze werden uitgeschakeld door een sterk Brann-team. “Ons eerste doel was het bereiken van de Champions League-groepen. Gemist. Iedereen zag dat Bran over veel kwaliteiten beschikte en dat wij niet het beste resultaat erven. Helaas is Anderlecht niet op dit niveau geëindigd, we trekken altijd de best mogelijke ploeg. Jammer, want we hadden het juiste niveau voor deze competitie. Nu moeten we ons concentreren op de Beker van België en het kampioenschap.”

Eredivisie-niveau

Op internationaal niveau heeft Tini De Caen ook deelgenomen aan de grootste competities na haar periodes bij Valerenga en Hoffenheim. Ze bevindt zich daarom in een goede positie om de ontwikkeling van de Belgische competitie te beoordelen, nadat ze deze tijdens de zomertransferperiode van 2021 had verlaten.

“In twee jaar tijd heeft de concurrentie zich ontwikkeld. Op een positieve manier natuurlijk! Voorheen wonnen we onze wedstrijden vrij gemakkelijk. Het niveau tussen alle teams is strakker geworden. We hebben het gevoel dat alle clubs gegroeid zijn. Dat merkte ik ook bij Anderlecht, waar alles professioneler is.

READ  Euro Juniors Hockey - Young Red Panthers verslaan Wales met 10-0 in groep A

De middenvelder ondersteunt zijn woorden: “Ik voel het vooral in de manier waarop we trainen. Er zijn meer sessies en het is intenser. De wedstrijden zijn ook fysieker, je moet 100% klaar zijn om de drie punten te pakken.

Nationaal team

Vrijdag beginnen de Red Flames aan hun UEFA Nations League-campagne. September heeft voor hen twee interessante ontmoetingen in petto, op zijn zachtst gezegd: een receptie in Nederland en een reis naar Schotland. “Onze ambitie in deze groep is om een ​​zo groot mogelijk aantal punten te scoren. De international bevestigt met 87 kop. Ik denk dat we in juli een goede voorbereiding hebben gehad, Ondanks de nederlaag tegen Nederland (5-0). Uit deze bijeenkomst hebben wij lessen kunnen trekken die voor ons in de toekomst nuttig zullen zijn. “Een punt pakken tegen de Bataven zou inderdaad een geweldige prestatie zijn, maar in Schotland zullen we spelen om te winnen.”