Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gelukkige Engelsen scoren vier pogingen tegen de onhandige Japanners

De gelukkige Engelsen scoren vier pogingen tegen de onhandige Japanners

De mannen van Steve Borthwick maakten niet voor niets de reis naar de toepasselijk genaamde Promenade des Anglais. Op 17 september verliet XV de la Rose Nice met een duidelijke overwinning (34-12) op Japan, met een extra aanvalspunt.

Engeland leidt Groep D met negen punten, voordat het tegenover Chili en Samoa staat, de aanvankelijk zwakste ploegen in de groep.

In deze lange, evenwichtige wedstrijd werd de wedstrijd verzand door talrijke vorderingen van beide kanten. De Japanners waren dapper en goed georganiseerd, maar ze waren te onhandig om er het beste van te hopen. Als ze er af en toe in slagen een wedstrijd te racen, komen ze weg met talloze ballen.

Wat de Engelsen betreft, ze kunnen George Ford bedanken, die twee strafschoppen, vier conversies (14 punten) en een volledige wedstrijd scoorde. Dankzij de talrijke kaarsen die hoog in de Provençaalse hemel oprijzen, kon het team vaker in het Japanse kamp spelen.

Ford, Lucky Luke te koop

Lucky Luke, de auteur van drie drops tegen Argentinië op zaterdag 9 september, heeft het opnieuw gedaan. Anders dan in Marseille konden alle Engelse fans dit keer op tijd voor aanvang van de wedstrijd het stadion betreden. De organisatoren van de Wereldbeker konden de situatie rechtzetten na de gebeurtenissen vorige week bij de ingang van het Velodrome, die zwaar onder de aandacht werden gebracht in de Britse pers.

George Ford dankt zijn aanwezigheid op het veld alleen aan een schorsing vanwege het gevaarlijke spel van de Engelse aanvoerder Owen Farrell in de eerste twee wedstrijden van het WK. Maar veel Britse waarnemers zouden hem graag zijn tijdelijke positie als spelmaker in de XV à la Rose zien verlengen. In dit tempo zullen ze binnenkort een standbeeld van hem moeten oprichten.

READ  Geconfronteerd met OM kwam Auxerre dicht bij een wonder
Lees ook: Wereldbeker Rugby 2023: De organisatie van de wedstrijd op het Velodrome van Marseille komt onder zware kritiek te staan

Wat de rest betreft, presenteerden de Engelsen een verdraaide versie. De teleurstelling komt vooral van de aanvallers van het team, die duidelijk de Japanse groep moesten domineren, wat het zwakke punt is van de “Cherry Blossoms” (kersenbloesems, hun logo). Tegen Chili een week geleden miste het Japanse team 28 tackles, een record. Zullen zij kunnen concurreren met spelers van het kaliber Maro Itoje, Courtney Laws en Billy Vunipola die terugkeren uit schorsing?

Uiteindelijk leed de Japanse groep, maar stortte niet in. De zeldzame schoten die de Engelsen probeerden, mislukten meestal en ze moesten op de laarzen van de opener vertrouwen om winst te maken.

Japans met een Nieuw-Zeelands accent

Het is waar dat de Japanners de afgelopen jaren verschillende Nieuw-Zeelandse aanvallers hebben opgeroepen om hun aanvalslinie te versterken. Terwijl ze vanavond op het veld stonden, hadden de derde rij Amato Vakatawa (1,95 m, 118 kg) en Michael Leach (1,90 m, 113 kg), evenals de tweede rij Warner Derns (2,02 m, 122 kg) voor hen kunnen spelen. Allemaal zwarten.

Het nieuws

“Parijs 2024”

Le Monde ontcijfert de geheimen en uitdagingen van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024.

Register

Als het om rugby gaat, zijn er veel uitwisselingen tussen het Land van de Witte Wolk en het Land van de Rijzende Zon. De Japanse bondscoach Jimmy Joseph is van Maori-afkomst. Maar het is onwaarschijnlijk dat de All Blacks vanavond zoveel ballen zullen laten vallen als hun Japanse tegenhangers.

READ  Di Maria vertrekt en Leonardo bevestigt zijn opvolger
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Rugby World Cup 2023: Na de overwinning van XV de la Rose, ‘God zegene George Ford’ voor Engelse fans

De start van de wedstrijd was behoorlijk spannend, waarbij de Japanners dapper hun geluk beproefden. Toen ze de bal richting de vleugels konden bewegen, brachten ze de Engelsen in moeilijkheden. Als ze tot de zevende minuut moeten wachten om zich in het kamp van de tegenstander te wagen, kamperen de “Brave Flowers” (Brave Flowers, hun andere bijnaam) daar twintig minuten, wat het moment is om twee strafschoppen te krijgen en verder te gaan met de score (3). -6).

Na een Japanse fout vlakbij de doellijn scoorde Lewis Ludlam, vanaf de derde rij, in de 23e minuut een gelukkige poging, waardoor de Engelsen weer op voorsprong konden komen. De laatste toonde zich razend ongedisciplineerd, zozeer zelfs dat beide aanrakingen werden afgewezen. Ondanks alles wist XV à la Rose met een voorsprong van vier punten (13-9) terug te keren naar de kleedkamer.

Lees ook: Engeland-Japan: Beleef de overwinning van XV de la Rose opnieuw met het aanvallende bonuspunt

In de tweede helft zetten de Engelsen hun winnende stijl voort met behulp van kaarsen. Zonder verbeeldingskracht vertrouwde ook de XV de la Rose opnieuw op geluk. En in de 55e minuut had hij een knevelpoging nodig om eindelijk de voorsprong uit te breiden (20-12), toen de bal tegen de schedel van Joe Marler stuiterde, waardoor hij op een spits leek – wat de video liet zien – wat hij uiteindelijk ontkende – voor Courtney Wetten. Afgevlakt tussen de palen.

READ  FC Barcelona verlaat het pad van Bernardo Silva

“Ruimte voor verbetering”

In de 65e minuut veranderde het lot van de wedstrijd voor eens en voor altijd: met een briljante pass van Ford schoot Steward de bal zonder tegenstand naar het einde van de lijn. De Japanse dam was ingestort en de Engelsen stonden op de rand van een doorbraak en scoorden op het laatste moment een vierde poging via Joe Marchant.

“We scoorden vier pogingen, Steve Borthwick probeerde na de wedstrijd positief te zijn. Ons aanvallende spel zal steeds beter worden. Sommige teams hebben vier of meer jaar de tijd gehad om hun spel op de juiste plek te krijgen. We hadden vier maanden. Er is nog veel ruimte voor verbetering en dit team zal blijven groeien. »

In Groep D heeft Engeland het moeilijke deel gedaan en zal op 23 september wijzigingen kunnen aanbrengen in de opstelling tegen Chili in het Stade Pierre Mauroa in Lille, voordat het op 7 oktober in hetzelfde stadion tegenover Samoa staat, waar ze waarschijnlijk zullen spelen. meer als hun thuisploeg. . Japan ontmoet Samoa op 28 september in het Toulouse Stadion, en vervolgens op 8 oktober met Argentinië in het Beaujoire Stadion in Nantes.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Rugby World Cup: hoe universitaire coaching de voortgang van de J-League XV vertraagt