Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Demar, Laporte…de keuze van de Fransen voor de euro

Demar, Laporte…de keuze van de Fransen voor de euro

De Franse Wielerfederatie heeft de lijst bekendgemaakt van renners die van woensdag tot en met zondag zullen deelnemen aan de Europese kampioenschappen in Drenthe, Nederland.

De Europese wielerkampioenschappen waren lang voorbehouden aan jeugdcategorieën en staan ​​sinds 2016 open voor eliterenners. De editie van 2023 vindt plaats van woensdag tot en met zondag in Drenthe, Nederland. Frankrijk heeft vaak medailles gewonnen in de elitecategorieën (vijf), maar nog nooit een blauw-witte trui met gele sterren gewonnen. De bond hoopt dat dit jaar het geval zal zijn en maakte maandag haar selectie bekend. Wat de vrouwen betreft, die nog nooit één medaille hebben gewonnen op de Europese kampioenschappen elite, zal de hoop vooral gevestigd zijn op Audrey Cordon-Ragot en Juliette Labus., die woensdag aan de slag gaat in de tijdrit (29,5 km) en met Victoire Berto en Audi Pjanic de leider is van de Franse ploeg voor de wegwedstrijd op zaterdag (131,5 km). De gemengde tijdrit estafette wordt op donderdag (38,4 km) verreden en de Blues zullen proberen een plaats te veroveren ten opzichte van de laatste keer dat het evenement werd gehouden, in 2021, waar ze op het podium eindigden.

Wie zal Jacobsen opvolgen?

Bruno Armirail en Remy Cavagna nemen deel aan de gemengde estafette en woensdag aan de tijdrit heren (29,5 km). In 2020 won Cavagna zilver achter Stefan Kung. De renner van Soudal-Quick Step zal met vertrouwen arriveren na het winnen van de eerste etappekoers van zondag, de Ronde van Slowakije (die geen tijdrit kende), voor… Stefan Kung. Het meest verwachte evenement is de wegwedstrijd van zondag (199,8 km), Waar de opvolging van Peter Sagan (2016), Alexander Kristoff (2017), Matteo Trentin (2018), Elia Viviani (2019), Giacomo Nizzolo (2020), Sonny Colbrelli (2021) en Fabio Jacobsen (2022) zal worden geopend. The Blues zullen kunnen rekenen op de beste sprinters Arnaud Demar en Christophe Laporte, de klassiekerspecialisten Benoit Cosnefroy en Florian Senechal of zelfs de topsprinters Bruno Armerel en Remy Cavagna.

READ  De clan van de spits van de Franse Liga bevestigt de interesse van OL!

De gekozenen
Dameselite:
Tegen de klok: Audrey Cordon Raju, Juliette Labus
Online racen: vector

Gemengde estafette:
Bruno Armirail, Remy Cavagna, Audrey Cordon-Ragot, Cédrine Kerboul, Juliette Labus, Benjamin Thomas

Elite mannen:
Tegen de klok: Bruno Armirail, Rémy Cavagna
Online racen: Benoît Cosnefroy, Arnaud Demard, Sandy Dujardin, Christophe Laporte, Mathis Lovell, Clément Rousseau, Florian Senechal, Axel Zengel