Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Griezmann en Atletico Madrid gaan Europa (her)veroveren

Griezmann en Atletico Madrid gaan Europa (her)veroveren

Wat zijn de ambities van Antoine Griezmann en Mattelassier in de C1? Irina R. Hipolito / Zuma / Panoramisch

Opnieuw zal de vice-captain van de Blues, de spil van de Colchoneros, hopen opnieuw indruk te maken in de C1, te beginnen met dit duel tegen Lazio op dinsdag.

Antoine Griezmann heeft maar één idee in gedachten: vijftien nieuwe doelpunten maken voor Atletico Madrid en het record van wijlen Luis Aragones, de beste manager in de geschiedenis van de club uit Madrid (172 doelpunten), overtreffen. “Er waren telefoontjes en aanrakingen. Ik vertelde het aan mijn zus (Mode, die haar belangen behartigt samen met haar advocaat, Mai Sivan Karian) We zijn niet in beweging gekomen om dit record te verbreken. Het duurde een tijdje voordat ik ook weer bij de fans was geïntegreerd, dus het was geen goed moment om te vertrekken», bevestigde de wereldkampioen van 2018 tien dagen geleden op een persconferentie, vóór de overwinning van het Franse nationale team op Ierland (2-0). ‘Grizo’ maakte in de zomer van 2021 een smadelijke terugkeer naar de Colchoneros na een frustrerende periode bij Barcelona en wist vorig seizoen harten terug te winnen bij de Wanda Metropolitano.

Grizzo kreeg de sleutels van de truck

De beste speler van de eerste helft van 2023 in Spanje met een indrukwekkend statistisch overzicht (15 goals en 16 assists in 38 wedstrijden in de Spaanse competitie), de vice-captain van Blues droeg het uniform van een aanvallende leider tot grote vreugde van zijn mentor, Diego Simeone , die hem niet bleef steunen.. “Griezmann is een gentleman, een teamspeler. Als hij goed presteert, speelt het hele team anders.”El Cholo gaf afgelopen april toe dat hij niet zonder trots was. Sindsdien heeft de Argentijnse coach zijn protégé niet langer uit de basisopstelling verwijderd en hem opnieuw op zijn favoriete positie geplaatst als tweede spits achter Alvaro Morata of Memphis Depay.

Zie ook – Griezmann over zijn laatste seizoen bij Atletico: “Heel goed, maar ik mis een titel»

Auteur van een doelpunt in de eerste vier wedstrijden in de Spaanse competitie, de nummer 7 van Madrid heeft aan het begin van de tweede helft zijn snelheid nog niet gevonden, net als zijn ploeg die Rayo Vallecano (7-0) wist te verslaan en daarna stormloop op het veld van FC Valencia (0-3) zaterdag. “Vorig jaar was het ingewikkeld. Daar ben ik beter. Ik ben nog niet 100%, maar dat komt wel met de volgorde van de wedstrijden. Hij beloofde de media aan de vooravond van zijn 44e internationale doelpunt uit een strafschop tegen Duitsland (nederlaag 1-2) in Dortmund. De internationale pauze is nu voorbij en de serieuze dingen zijn begonnen voor Maconé’s familie en vrienden van Atletico, die dinsdagavond (21.00 uur aftrap) naar Champions League-muziek zullen luisteren in het Lazio Park in Rome. En dit is na een jaar van verschrikkelijke teleurstelling in de groepsfase.

Herontdek de toppen van vroeger

Twaalf maanden eerder, terwijl Griezmann tevreden was met 50% minuten vanwege een dispuut in verband met zijn volgestorte lening (€ 40 miljoen) van Barcelona aan Atletico, hadden de Rojiblancos hun seizoen in de eerste divisie volledig gemist en eindigden ze als laatste in een groep. dat was toch Redelijk bij Porto, Brugge en Bayer Leverkusen. Dit seizoen is de Spaanse kampioen van 2021 opnieuw de favoriet in Groep E, naast Feyenoord (de Nederlandse kampioen), Celtic Glasgow (de Schotse kampioen) en dus Lazio onder leiding van Maurizio Sarri, die gestaag op hem wacht bij de Olympisch Stadion in Rome. De dubbele finalist (nederlagen tegen rivaal Madrid in 2014 en 2016) bereikte de afgelopen tien seizoenen acht keer de knock-outfase en won als troostprijs de Europa League (in 2018). Ook al lijkt de toon vandaag minder dan die van de favorieten voor de editie 2023/24, Atletico hoopt zijn plaats als nummer 1-team, dat al jaren in de steek is gelaten, terug te winnen. Om dat te bereiken heeft hij de grote Griezmann nodig, die opnieuw floreert in de rol van aanvoerder van Rouge et Blanc.

READ  Bayern München: een verrassende vrijer voor Mane