Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Look Crit gaf de show in de straten van Nevers: “When I taste fixed gear…”

“Maar ze hebben geen remmen, dat kan niet! Deze jonge man leunend op een berm bij de finish van de Look Crit, op zaterdag 21 mei in Nevers, had het moeilijk om te herstellen. De ogen waren gericht op de 15 renners zaten ineengedoken achter de startlijn, en hij bekijkt deze goed gedefinieerde rollende lichamen. Fixed gear, single speed, geen remmen, maar maximale sensaties. “Als je de fixed gear proeft… is het een heel andere manier van rijden, het is leuk”, zegt François Gullit van The Team Look Crit. “Tot je het probeert, begrijp je het niet”, vervolgde hij met een glimlach een paar minuten na de kwalificatie voor de finale.

Spoor- of wegspecialisten

Met de andere leden van zijn team, ook aanwezig in de hertogelijke stad dit weekend, toert hij door Europa om mee te doen aan de standaarden. Vooral in Italië en Nederland. Minder in Frankrijk. “Er zijn er een paar. De beroemdste is de nationale mosterd van Dijon [créé en 2013]. Dit wordt ook weergegeven met het aantal teams. Er zijn drie tot vier hoge ambtenaren in Frankrijk. Verder zijn ze allemaal in Italië of Nederland, twee landen met het fixed gear kampioenschap. »

Gewend aan racecircuits over de hele wereld (Milaan, Barcelona, ​​​​Londen, Brooklyn …), sinds zijn debuut bijna tien jaar geleden, heeft François February de circuits gewaardeerd die in de straten van Nevers zijn geschilderd, “zeer technisch, maar ook Met zeer snelle rijstroken.” Zijn teamgenoot Benoit Begot leek aan het einde van de kwalificatieronde minder overtuigd: “Dat was echt niks voor mij.”Francois februari van Look Crit.

READ  Stade Rennes betreurt "gebrek aan fair play" voor ... / C4 / Gr. G / Tottenham-Rennes / SOFOOT.com

Het circuit van Neversoa benadrukte de verbazingwekkende eigenschappen van fixed gear. Zonder remmen en zonder vrijloop is er geen ruimte voor fouten. “Als je net begint, heb je nog een minimum aan fietsbeheersing nodig om helemaal comfortabel te zijn. Daarna vind ik het een kunst om te leven. Daarom vinden we professionals uit alle disciplines van het wielrennen.” Een voorbeeld deze zaterdag, met de komst van Olivier Leroy, een wegrenner in Bourg-en-Bresse Ain Cycling (DN1), of Facundo Lezica, aanwezig op de Olympische Spelen van Rio in 2016, met het Argentijnse wielerteam.

Verschillende strategieën volgens het profiel van de deelnemers

Verschillende functies en veranderende tactieken. Omdat strategie een belangrijk onderdeel van het racen in beslag neemt, bepaalt de plaats behaald tijdens de kwalificatieronde dit aan de startlijn tijdens de finale. “Sommigen besluiten heel snel te vertrekken, anderen wachten op meer. Het hangt ook af van of je teamgenoten hebt. Als dat het geval is, kunnen we doen zoals in pelotons op de weg, die en die gebruiken om het tempo te bepalen en de snelheid die wij beschouwen De sterkste, legt François Gullit uit, die elke dag “vast” rijdt. Om naar mijn werk te gaan. “Ik ben in de Haute-Savoie, train op de Col de la Colombere, richting Le Grand-Bournane…”

Training is nodig om deze evenementen bij te houden “op hoge intensiteit, waarbij je op volle snelheid moet rijden, terwijl je voldoende duidelijkheid behoudt in het licht van de moeilijkheden van de weg”. Cocktail slaagde erin zich te kwalificeren, maar niet in de finale, die de oorspronkelijke Brit niet afmaakte, nadat hij voor het eerst een ronde had afgestaan. Hij kon zich troosten met de derde plaats voor teamgenoot Tim Serissa.

READ  La hype autour de l'Union grandit au nord du pays: “Pour beaucoup de Flamands, le club est devenu plus belangrijke que Genk”

Ciaponi wint duel met Leroy

Matteo Ciaponi won op zaterdag 21 mei de Look Crit in de categorie fixed gear. In een omstreden finale over 25 ronden van een kilometer versloeg de Italiaan Olivier Leroy, met wie hij er snel vandoor ging. De twee renners wisten in een kleine groep een voorsprong van zo’n vijftien seconden te vergroten en vast te houden.Italiaanse Matteo Chiaponi. Foto door Pierre Distride

Remy Marshall