Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Analyse door Laurent Hess: “De greens zijn een wonder, Houmt is een held! »

Lanceer doel! voetbalclub ASSE: Heeft Pascal Dupraz een toekomst in Sainté?

We hebben lang gedacht dat er vannacht in Nantes geen wonder zou gebeuren. Hoewel ze nog aan degradatie konden ontsnappen, hadden de Groenen lange tijd de leiding over Beaujoire, na een penalty van Ludovic Blass. Na het verpletteren van Metz in Parijs (0-5), hoopten de supporters van Saint-Etienne dat een 7-0 overwinning op de Parijzenaars meer een prestatie was dan de favorieten. Zonder Riad Boudebouz, ontslagen, en in zijn systeem van vijf verdedigers, die Pascal Dobraz niet tot het einde zou willen uitschakelen, leek de ASSE lang niet in staat om hun 32e punt van het seizoen te behalen, met Denis Bouanga alleen te veel. Alban Lafont maakt zich zorgen. Het wonder gebeurde echter.

Niet naar beneden gaan met 32 ​​punten een wonder!

En het kristalliseerde zich uit met de intrede van Roman Hammuma in de eerste helft, in plaats van Sada Thioub, zoals Adel Aoucheesh Wahbi Khazri leende. Net als de Senegalees stond de voormalige Parijse en Tunesische speler niet meer op het veld toen zijn schoonvader de gelijkmaker maakte om het net van Caviar Alboanga uit te breiden tegen Lavon. Een doelpunt dat synoniem staat voor play-offwedstrijden voor ASSE, dat zo ontsnapte aan een “directe” degradatie ondanks zijn nachtmerrieachtige seizoen, 32 punten en zijn gemiddelde doelpunten van -35. Een waar wonder! Alles wees er echter op dat Forézien Club contant zou hebben betaald voor hun rampzalige bedrijfsvoering. Maar voor de 12 punten van Claude Puel voegde Pascal Dubras 20 punten toe in 20 wedstrijden, en dat was genoeg. De degradatie zou ongetwijfeld welverdiend zijn geweest gezien de carrière van het team en zijn tekortkomingen, deze zeer misleidende Mercato die prompt werd geleid door Loïc Perrin, met Falaye Sacko als de enige echte versterking, en Joris Gnagnon, die meer dan 100 kg woog tijdens zijn medisch bezoek, Als symbool van de perversies van een club die al zo lang corrupt is. Maar nee, die druppel die in zijn gezicht bleef steken, kwam niet uit. Tot opluchting van alle mensen zorgde de gelijkmaker in Houmt ervoor dat ASSE terug kon komen uit de hel. Ze speelt donderdag en zondag haar plek in L1 tegen Auxerre. De laatste twee ontmoetingen van het seizoen konden ondanks alles toch nog goed aflopen. We zaten onszelf bijna te knijpen, dus de bijl viel bijna!

READ  Peaks / Lyon Ligue flops: Yilmaz bommenwerper, Paqueta-Ligue 1 fout

samenvatten

Tot opluchting van alle mensen zorgde de gelijkmaker in Houmt ervoor dat ASSE terug kon komen uit de hel. Ze speelt donderdag en zondag haar plek in L1 tegen Auxerre. De laatste twee ontmoetingen van het seizoen konden ondanks alles toch nog goed aflopen…