Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lyon heeft de UEFA Women’s Champions League gewonnen

Lyon, dat efficiëntie en enorme teamsterkte bezit, heroverde zaterdag hun plaats aan de top van het wereldvrouwenvoetbal door geen genade te tonen tegen titelverdediger Barcelona (3-1) en won zaterdag in Turijn hun achtste Europese Champions League in 10 finales.

Eeuwige OL! In de verstikkende hitte van een vijandig Juventus-stadion grotendeels gekleurd door de Blaugrana, was het al het rood en blauw van Lyon dat uiteindelijk won, dankzij een verbijsterend begin van de wedstrijd, waarin drie doelpunten werden gescoord. De eerste 33 minuten, drie flitsen is genoeg om de Catalaanse basis en al zijn zekerheid ineens te ontmantelen.

“We hadden een uitstekende eerste helft. We voelden ons sterk van het hele team. We zeiden dat we de controle terug zouden nemen en we deden niet alsof!” Jubileum Amandine Henry, topscorer vanaf het begin. Zesde minuut van een enorme klap in het dakraam.

Wat volgt er voor deze advertentie?

De bijna perfecte avond van Lyonnais deed echter niets af aan de prestaties van partners Ada Hegerberg en Catarina Macario, evenals doelpuntenmakers, tegen Barcelona, ​​dat logischerwijs werd voorgesteld als de grote favoriet, die niet alleen één keer was verslagen in de laatste 49 wedstrijd, voor 48 overwinningen.

Wat volgt er voor deze advertentie?

Maar wie is er nog niet in geslaagd om OL in vier pogingen te verslaan, drie jaar nadat hij al in de finale in Boedapest had verloren van dezelfde tegenstander (4-1) in een soortgelijk scenario…

potentiële verdubbeling

De grote score, gescoord vanaf het halfuur, kon de omvang van de achtste Europese titel van de Rhône Club ook niet verminderen.

Wat volgt er voor deze advertentie?

Op het laagste niveau een jaar geleden, na het verlies van de continentale en nationale kronen aan Barcelona en Paris Saint-Germain, herstelde Lyon zich na twaalf maanden uitstekend, met de veerkracht van de Tulliers (Hergerberg, Henry, Wendy Renard) en de verwaarlozing van de jongere ( Macario, Salma Pasha, Melvin Mallard).

Met deze nieuwe trofee in C1, zuurverdiend – de nederlaag in de kwartfinale tegen Juventus en de hachelijke kwalificatie tegen PSG in de halve finale – proeft OL hun continentale suprematie, misschien niet zo veel besproken als in het verleden twee jaar. Van Paris Saint-Germain in Frankrijk en Barcelona in Europa.

De Lyonnaises zijn de afgelopen dagen niet gestopt met herhalen dat ze dit seizoen “nog niets hebben gewonnen”, het is nu voorbij… en het geluk zal waarschijnlijk langer duren omdat OL, aan de top van de Franse D1 met vijf punten van de Parijzenaars, is twee wedstrijden verwijderd van het vieren van de 15e Nationale titel die zo beloofd lijkt.

De geschiedenis zal zich ook herinneren dat het OL was, een baanbrekende investering en aandacht voor de vrouwendivisie, die deze cruciale editie van de UEFA Champions League won, de eerste in de groepsfase, en ook de eerste die al zijn vergaderingen op televisie liet zien.

De eerste is vooral om veel mensen in het stadion te verzamelen, met meer dan 585.000 toeschouwers gedurende de hele competitie.

De finale van zaterdag ging door in lijn met dit historische seizoen, met het Juventus-stadion goed gevuld (32.257 toeschouwers, voornamelijk Catalanen) en ongelooflijk enthousiasme aan de zijlijn van de wedstrijd, van de perskamer tot de zinderende straten van de stad, waar we de hele dag Catalaans spraken .

READ  Paquita moet volgens Ruthen worden "herschikt" na de strafzaak

Op het gras stonden de spelers voor de gelegenheid, naast het door Henry gesigneerde juweel, een elegante middenvelder van Pasha die zegevierde van het hoofd van Hegerberg (23), de topscorer in de geschiedenis van de competitie. Met 59 goals in 60. Wedstrijden.

Voor de beker van Barlona voegde Macario toe aan de toevoeging aan het einde van een mooie zet (33), acht minuten voordat Alexia Butillas, die rusteloos is en minutenlang op de grond lag na het laatste fluitsignaal, afsneed.

De aanvoerder van Barcelona, ​​de superster in haar land sinds ze de Ballon d’Or in de herfst ontving, eindigde de competitie als enige topscorer (11 goals). De onderscheiding die ze ongetwijfeld zou inruilen voor succes op deze Europese top, nu al verheven tot klassieker.