Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Hij verdient het niet’: de reactie van de Franse Giro op het vertrek van Romain Bardet

Romeinse combinatie (DSM) “Ik heb twaalf jaar in Clermont-Ferrand gewoond en acht jaar met Romain in het gebied gewerkt. Hij werd vrienden, vooral omdat we in hetzelfde team zaten. Voor de Giro trainden we samen. We beloofden elkaar geweldige dingen in deze race. Ik wist dat hij iets groots kan bereiken. Roman was in uitstekende vorm, hij kwam hier met grote ambities. Hij had een geweldige tijd in Boedapest en klom naar het Blockhaus (zondag), ik denk echt dat hij de sterkste was .Maar zo is het leven.

Gisteren (vrijdag) was het heel moeilijk om hem met pensioen te zien gaan, ook al hadden we het verwacht gezien hoe ziek hij aan het begin van de etappe was. We wachtten ’s avonds in het hotel en gingen toen naar huis. Het personeel had zeer sterke woorden om het team voor de avond opnieuw in te pakken. Ik heb Roman vanmorgen naar het nieuws gevraagd, hij heeft nog steeds niet geantwoord, ik denk dat hij rust na zijn lange rit van gisteravond. We zullen hem hier missen, maar hij zal sterker terugkomen dan voorheen, daar ben ik zeker van. »

Mikael Sherrill (voormalig teamgenoot van AG2R-Citroën) “Ik was ontroerd toen ik hem gisteren (vrijdag)middag aan de kant van de weg zag kotsen na de start van de etappe, en Roman Combo stond hem op te wachten. Ik begreep meteen dat het voorbij was. De dag ervoor had hij vertelde me dat als de zaken opschieten, het ingewikkeld voor hem zou worden. Ik had hem gerustgesteld door hem te vertellen dat hij tot vandaag (zaterdag) achtenveertig uur had om het ijs opnieuw te maken. Dit soort virus verstoort een gebied voor een dag of twee en nadat alles beter wordt. Ik had goede hoop voor hem, hij heeft de ervaring, hij is een vechter. Maar dat was veel, zelfs voor hem.

READ  Wereldbeker: hier is de lijst van de winnende landen

Ik weet zeker dat hij terug zal komen, maar het was echt een gouden kans voor hem dit jaar. Zoals ze zeggen, wat wordt genomen, wordt niet langer genomen. Hij begon heel goed in de Giro, ik voelde dat hij erg sterk was en hij was een van de drie tot vier kampioenen in de eindoverwinning. Bovendien werden in de derde week onweersbuien aangekondigd in het hooggebergte, wat in zijn voordeel was… Jammer. Misschien helpt het hem deze zomer op de tour. Daar zullen we het mee moeten doen, maar ik wens hem met heel mijn hart zijn herstel toe. Dit niet waard. »

Guillaume Martin (Cofidis 6e algemeen) “Eergisteren (donderdag) zag ik dat hij niet zijn gebruikelijke stijl had. Gisteren (vrijdag), toen ik hem zag stoppen, begreep ik het niet meteen. Hij zag er zo goed uit… Het is jammer voor hem en fietsen in Frankrijk als geheel. Het is jammer. De Blockhaus-etappe, je hebt het misschien beter gezien dan ik op tv, maar ik had de indruk dat het een van de beste was, zo niet de beste. Hij was in de strijd voor in ieder geval het podium, zo niet de eindoverwinning.”