Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TFC: Theis Dalinga belde voor het eerst met Nederland!

TFC: Theis Dalinga belde voor het eerst met Nederland!

Basis
De TFC koppelt op een groot aantal van deze gebieden een groep kandidaten aan voor de eerste plaats in het rijtuig met de eerste op loon gebaseerde uitrusting, gepresenteerd in de volgende groep kwalificaties voor Euro 2024 die zij voorbereidt.

Een grote primeur voor Thijs Dalinga. De Nederlandse spits werd voor het eerst opgeroepen van TFC met de nationale ploeg van zijn land, zo maakte Oranje maandag bekend.

De 23-jarige Dalinga, die oorspronkelijk afwezig was op de lijst, werd opgeroepen als versterking nadat Steven Bergwijn en Brian Brobbey zich terugtrokken.

De aanvaller uit Toulouse is beloond voor zijn recente goede vorm: na een wat ingewikkelde seizoensstart, waarin hij de eerste zes dagen van het toernooi geen doelpunten scoorde, heeft hij de achterkant van het net weer gevonden en heeft hij vier doelpunten in zijn mars gehouden. de laatste zes League 1-wedstrijden en haar Europese prestaties waren ook vrijwel gelijk aan de verwachtingen. In de Europa League scoorde Dalinga drie doelpunten in vier wedstrijden, waaronder twee doelpunten tegen Liverpool; Op Anfield en op het veld, waar hij vorige week een schitterend doelpunt scoorde.

Lees ook:
In zoomen. TFC-Liverpool: Theis Dalinga, een overtuigd Europeaan! De spits van Toulouse valt op sinds de start van de Europa League

In het nationale elftal maakte Dalinga al zeven selecties voor de ploeg van Espoors, met wie hij afgelopen zomer op het EK speelde, maar de voorgaande twee wedstrijden werd hij niet opgeroepen voor het Nederlands U-21 team.

Hij sluit zich aan bij het eerste team, dat in dezelfde kwalificatiegroep zit als Blauw-Zwart om zich te kwalificeren voor Euro 2024. Na tweemaal te hebben verloren van Blauw-Zwart staat Oranje momenteel op gelijke hoogte met Griekenland op de tweede plaats. Ze ontvangen Ierland op zaterdag (20.45 uur) voordat ze op dinsdag de 21e naar Gibraltar reizen voor de laatste dag.

READ  Brussel heeft afscheid genomen van Ian Hanavan, die nog steeds een teleurstellend record neerzet: 5 overwinningen in 30 wedstrijden

Lees ook:
video. TFC: “Eindelijk het nummer dat ik wilde” Toulouse-aanvaller Theis Dalinga herwint het nummer 9 dat is vrijgekomen door Rhys Healy

Sinds zijn komst bij TFC in de zomer van 2022 heeft Theis Dalinga, afkomstig uit de Nederlandse tweede divisie, 25 doelpunten gescoord in 58 wedstrijden in alle competities. Vorig seizoen was hij TFC’s topscorer in de Ligue 1 (12), en eindigde ook als topscorer in de Franse beker, die TFC won, met zes doelpunten, waaronder een brace in de finale.