Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Flick zou Chelsea hebben afgewezen in afwachting van Barcelona

Flick zou Chelsea hebben afgewezen in afwachting van Barcelona

Volgens de Catalaanse pers zou Hansi Flick een aanbod van Chelsea om Mauricio Pochettino te vervangen hebben afgewezen. De Duitse coach wil naar Barcelona, ​​dat op zoek is naar een opvolger voor Xavi.

Hansi Flick (59 jaar) wil Barcelona. volgens Mundo DeportivoDe Duitse coach wees een aanbod van Chelsea af om Mauricio Pochettino te vervangen, wiens vertrek dinsdag officieel werd. De Catalaanse krant bevestigde dat de voormalige middenvelder, die vrij is sinds zijn uitsluiting uit de Duitse selectie in september 2023, niet over zijn toekomst zal beslissen terwijl hij wacht op een beslissing over de keuze van de leiders van Barcelona voor hun toekomstige coach.

Flick behoorde de afgelopen weken tot de serieuze kandidaten om Xavi op te volgen. Maar de Catalaanse coach, die afgelopen januari zijn vertrek deze zomer aankondigde, besloot uiteindelijk nog een seizoen door te gaan en sloot daarmee de deur voor de zoektocht naar zijn opvolging. Het werd vorige week heropend nadat FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta besloot deze zomer een einde te maken aan het avontuur van Xavi.

>> Volg direct alle informatie over de overstapperiode

Op dit moment is er nog geen officieel besluit genomen. Dit zal waarschijnlijk het geval zijn tijdens de ontmoeting die aanstaande maandag gepland staat tussen Laporta, Xavi, sportief directeur Deco, sportief vice-president Rafa Yuste en de rest van de sportcommissieleden. Als het vertrek van Xavi wordt bevestigd, zullen de leiders de voorkeur geven aan twee opties: de Mexicaan Rafael Marquez, die momenteel de leiding heeft over het reserveteam van Barcelona, ​​en Hansi Flick, auteur van het historische sextet met Bayern München in 2020.

READ  Caroline Garcia ging door naar de achtste finales door Laila Fernandez te domineren

De agent van de Duitser is Pini Zahavi, dezelfde vertegenwoordiger als Robert Lewandowski, die zeer goede relaties onderhoudt met president Joan Laporta. Volgens Mundo Deportivo bereidt Flick zich al een tijdje voor als hij de kans krijgt om Barcelona te coachen, zijn droom.

Belangrijkste artikelen