Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anne Hidalgo bereidt zich voor om in de rivier de Seine te duiken

Anne Hidalgo bereidt zich voor om in de rivier de Seine te duiken

“23 juni is de datum die de burgemeester enkele maanden geleden heeft aangekondigd. We werken aan deze datum, 23 juni, die kan veranderen afhankelijk van het weer.”“, legt de entourage van Anne Hidalgo uit, terwijl onze collega’s Van Parijse De burgemeester van Parijs gaat op de voorlaatste zondag van juni, een paar weken voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs (26 juli – 11 augustus), in de rivier de Seine zwemmen, maakte de burgemeester van Parijs woensdag bekend.

Zoals ze ons op 16 april in Olympia aan de zijlijn van de fakkelverlichting bevestigde, en nadat ze het in maart aan Reuters had aangekondigd, wil de burgemeester van Parijs heel graag een grote duiktrip in de Seine organiseren. In het oude stadion vertelde Hidalgo ons dat hij het zwemmen had hervat en aan het trainen was om zijn belofte na te komen om in de rivier te zwemmen, zoals Jacques Chirac ook in 1990 beloofde, zonder dat hij daartoe in staat was.

1.4

Met miljarden investeren de staat en lokale gemeenschappen om de Seine deze zomer zwembaar te maken ter voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

READ  Uruguay en Zuid-Korea neutraliseren elkaar na een droevige scène

Indien de datum gewijzigd kan worden, wordt de locatie bevestigd. Dit is Bras Marie, tegenover het Ile Saint-Louis op de rechteroever, waar de burgemeester op 9 juli 2023 met tientallen leden van de zwemclub de eerste zwemwedstrijd organiseerde en meteen de drie zwemlocaties aan de Seine in 2025 bekend maakte: Bras Marie, Brasse Grenelle, Ben Port Grenelle en de oevers van het Île aux Cygnes, en in Bercy, bij de voetgangersbrug Simone-de-Bauvoir, onder de Quai de Bercy.

Macron beloofde dit ook, maar niet noodzakelijkerwijs tegelijkertijd

Het valt nog te bezien met welke persoonlijkheden de burgemeester zal zwemmen, want op 23 april nodigde ze Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, uit om haar te vergezellen. De president van de republiek, die ook heeft aangekondigd dat hij in de Seine zal zwemmen, heeft 23 juni niet op zijn agenda gezet en, zoals het Elysee ons vertelt, lijkt het onwaarschijnlijk dat het staatshoofd tegelijk met de burgemeester zal duiken. van Parijs.

De gouverneur van Parijs en Ile-de-France, Marc Guillaume, heeft die dag nog geen duik in zijn agenda gepland; Als er sprake is van een terugdraaiing, kan dit alleen via een ondertekend decreet. Ook de aanwezigheid van politiechef Laurent Nunez is niet bevestigd. De minister van Sport, Olympische en Paralympische Spelen, Amelie Oudea Castera, zij zal in Chamonix zijn om de overdracht van de Olympische fakkel bij te wonen, ter ere van de eerste Winterspelen die in het resort Haute-Savoie worden georganiseerd.

READ  Luis Enrique neemt een krachtig besluit over Mbappé voordat hij tegenover Real Sociedad staat