Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grote onthulling over Paris Saint-Germain en Financial Fair Play!

Grote onthulling over Paris Saint-Germain en Financial Fair Play!

Sinds de komst van QSI in 2011 heeft Paris Saint-Germain aanzienlijke investeringen kunnen doen op het gebied van de transferperiode, waardoor het een van de clubs is geworden met de grootste koopkracht ter wereld en is gestegen tot de Europese elite. Maar tegelijkertijd hebben de Parijzenaars al die tijd ook te maken gehad met de financiële fair play van de UEFA…

De rest volgt na deze aankondiging

Het principe is duidelijk: probeer ongelijkheid te voorkomen en zorg ervoor dat clubs een bepaald financieel evenwicht respecteren, en niet (veel) meer uitgeven dan ze binnenkrijgen aan het verkopen van spelers of het tekenen van sponsorcontracten. De afgelopen seizoenen werd het Parijse team meerdere keren betrapt door de patrouille. In 2022 kreeg Paris Saint-Germain bijvoorbeeld een boete van €65 miljoen, waarvan €55 miljoen opgeschort.

Voor lezen
Paris Saint-Germain is naar verluidt bezig met het contracteren van een Russische doelman voor 20 miljoen euro!

Weer in de nagels

Vorig jaar wist Paris Saint-Germain de leiding te nemen. Hoe zit het dan met dit seizoen? Zoals de dagelijkse notities het teamAlles lijkt weer in orde en Paris Saint-Germain bevindt zich in de groene zone in de ogen van de financiële waakhond van de UEFA. Zelfs als het waar is dat de hoofdstadclub een verlies van 110 miljoen euro heeft geleden, zoals blijkt uit het laatste DNCG-rapport, de geldstromen die verband houden met de Champions League, het vertrek van grote salarissen als Lionel Messi en Neymar en de 200 miljoen euro van de CVC-conferentie die deze zomer zal plaatsvinden, gunt de Parijse leiders rust.

Goed financieel beheer en een iets minder agressieve houding in de recente transferperiodes zullen de Parijzenaars in staat stellen te ontsnappen aan financiële boetes, maar ook aan andere straffen die een kleinere lijst van geregistreerde spelers hadden kunnen zijn of een verbod op het registreren van nieuwe spelers tijdens Europese competities. Paris Saint-Germain kan ademen.

kroeg. de
updaten