Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tesla, datalek klant: Onderzoek in Nederland

Eyes on Tesla in Nederland, een privacybeveiliger die op de hoogte is van de inbreuk op persoonsgegevens van meerdere Tesla-klanten. De Nederlandse autoriteit heeft geen andere opmerkingen over de zaak gemaakt, maar de zaak betreft Duitsland, waar het nieuws over een inbreuk op de computerbeveiliging van het merk Elon Musk al een paar dagen in de lokale pers is uitgelekt.

Ook in Duitsland datalek Tesla

De Duitse krant Handelsblatt zei dat de autofabrikant Palo Alto de gegevens van klanten, werknemers en zakenpartners niet adequaat kon beschermen, terwijl de Duitse krant ook meldde dat er 100 gigabyte aan vertrouwelijke gegevens was gestolen. Een woordvoerder van de Nederlandse Privacy Garant benadrukte dat het bureau op de hoogte was van de door Handelsblatt gerapporteerde informatie en dat de autoriteiten de zaak al aan het onderzoeken waren.

Geen officiële bevestiging

Er is geen officiële bevestiging van het lopende onderzoek, maar de Nederlandse verzekeraar heeft naar verluidt zijn Duitse tegenhanger geïnformeerd en met name de autoriteiten van Brandenburg, de staat waar Gigafactory Tesla is gevestigd. De Amerikaanse autofabrikant heeft geen verklaring over de kwestie afgegeven, maar Duitsland en Nederland onderzoeken momenteel de zaak, waarbij laatstgenoemde overweegt een procedure op Europees niveau te starten.

Tesla’s gestolen bestanden

Seconde Automotive Nieuws EuropaDe gestolen bestanden van Tesla bevatten meer dan 100.000 namen van huidige en voormalige werknemers, waaronder het burgerservicenummer van Tesla-CEO Musk, evenals persoonlijke e-mailadressen, telefoonnummers, bedrijfssalarissen en meer. Medewerkers, bankgegevens van klanten en vertrouwelijke productgegevens. Als een overtreding wordt gedocumenteerd, riskeert het bedrijf een boete van maximaal 4% van zijn jaaromzet, die momenteel bijna 3,26 miljard euro bedraagt.

READ  Het Nederlandse koningshuis nodigt hun hond uit voor een kerstfotoshoot in galakleding