Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Telefoons en smartwatches zijn in Nederland verboden in de klas

Telefoons en smartwatches zijn in Nederland verboden in de klas

Mobiele telefoons en andere smartwatches verstoren het leren van kinderen en zouden daarom verboden moeten worden op middelbare scholen, aldus de Nederlandse regering dinsdag in een verklaring.

• Lees verder: Sociale netwerken: verplichte toestemming van de ouders vóór de leeftijd van 15 jaar aangenomen door het parlement

Den Haag vraagt ​​de schoolbesturen van het land om tegen oktober interne regels af te spreken met leraren, ouders en leerlingen om deze apparaten vanaf januari uit de klaslokalen te verwijderen.

“Er zijn steeds meer aanwijzingen dat mobiele telefoons schadelijk kunnen zijn tijdens lessen”, zei La Haye. “Studenten zijn minder gefocust en hun prestaties lijden eronder. »

“Om die reden zijn vanaf 1 januari 2024 mobiele telefoons en tablets of zelfs connected horloges niet meer toegestaan ​​in de lessen.”

In een brief aan de Tweede Kamer zegt onderwijsminister Robert Dijkgraff te hopen dat de cultuurverandering “een positieve invloed zal hebben op de leeromgeving in de klas”.

“Tegen 2023 zullen mobiele telefoons een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven zijn”, schrijft hij. “Ze bieden toegang tot informatie, verbinden mensen en vormen een belangrijk instrument in de moderne samenleving. Hun rol in de klas wordt echter steeds meer betwist”, vervolgt Dickgraf.

De minister legt uit dat hij hierover al enkele maanden met docenten, wetenschappers, ouders en leerlingen heeft gesproken. “Alle betrokken partijen benadrukken het belang van een leeromgeving waar studenten zich kunnen concentreren en kunnen participeren. »

Volgens Dijkgraaf blijkt uit wetenschappelijke studies dat “niet-academisch gebruik van mobiele telefoons schadelijk is voor dit milieu”.

De centrumrechtse coalitieregering van Mark Rudd moet nog een formeel verbod op telefoons in de klas opleggen, maar zegt zich het recht voor om dit te doen na een eerste beoordeling van de situatie in juni 2024.

READ  Beste rapport - Nederland staat voor de uitdaging van de stijgende zeespiegel