Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Stonehenge van Nederland”, 4000 jaar oude vindplaats ontdekt door archeologen

“Stonehenge van Nederland”, 4000 jaar oude vindplaats ontdekt door archeologen

Nederlandse archeologen onthulden woensdag dat ze een 4000 jaar oude religieuze plaats hebben ontdekt, waaronder een grafheuvel die diende als zonnekalender, door de media het “Stonehenge van Nederland” genoemd over het beroemde megalithische monumentencomplex.

De tumulus, met een diameter van ongeveer 20 meter, bevatte de overblijfselen van ongeveer 60 mannen, vrouwen en kinderen, met doorgangen die direct zonlicht binnenlieten tijdens de langste en kortste dagen van het jaar.

Het heiligdom bevond zich in Tyl, Nederland.

Foto: Reuters

De opgravingen, waarvan de resultaten woensdag openbaar werden gemaakt, begonnen in 2017 in Tiel, 50 km ten zuidoosten van Utrecht.

Wat een bijzondere archeologische vondst! Archeologen hebben een 4000 jaar oude religieuze tempel ontdekt op een industrieterrein.Proost de gemeente Tiel op haar Facebookpagina.

Het is voor het eerst dat zo’n vindplaats in Nederland is ontdekt.Onderstreep de stad.

Door verschillen in de samenstelling en kleuren van de klei te bestuderen, ontdekten archeologen drie grafheuvels op de locatie, op enkele kilometers van de residuen.

Kolommen in de tumulus maakten het mogelijk om hem als zonnekalender te gebruiken Om belangrijke tijden zoals festivals en oogstdagen te bepalenArcheologen zeiden.

De heuvel doet denken aan het beroemde en mysterieuze prehistorische monument Stonehenge in Engeland, waar dit evenement ook plaatsvindt.Dat meldt de NOS.

Onderzoekers hebben ook twee kleinere grafheuvels ontdekt. Volgens archeologen werden deze drie heuvels ongeveer 800 jaar lang gebruikt als begraafplaatsen.

Archeologen hebben nog een sensationele ontdekking gedaan: een glazen stolp in een graf, die na onderzoek afkomstig is uit Mesopotamië, het huidige Irak.

READ  Nederland halveert stikstofuitstoot ondanks tegenstand boeren - EURACTIV.com

Deze parel legde vierduizend jaar geleden zo’n 5000 kilometer afDat zegt teamleider Christian van der Linde tegen de NOS.

Glas werd hier niet gemaakt en parelmoer moet voor de mensen een ongewoon materiaal zijn geweest, want het was een onbekend materiaal.Stijn Arnoldsen van de Rijksuniversiteit Groningen vult aan.

Maar de parel is zeker niet in één keer van Mesopotamië naar zijn begraafplaats gereisd, zegt hij. Goederen werden vervolgens verhandeld.