Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland woedt de genadeloze strijd tussen ecologie en intensieve landbouw

In Nederland woedt de genadeloze strijd tussen ecologie en intensieve landbouw

Een rookwolk stijgt op bij knooppunt Azelo op de A35 in Nederland. De weg blijft op donderdag 28 juli afgesloten, waardoor automobilisten gedwongen worden links te gebruiken om van hun werk naar huis te gaan. De oorzaak van zwarte spiralen? Een barbecue. Eigenaren van tractoren die auto’s blokkeerden, boeren brachten gegrild vlees en ketchup voor hun lunchpauzes.

Eerder op de dag demonstreerden boeren op de Nederlandse snelwegen hun protest door vrachtwagens vol compost op de rijstroken te legen en hooibalen in brand te steken om het Nederlandse verkeer te blokkeren. Op sommige gangen lagen donderdag nog restanten van verbrande banden. Distributiecentra van meerdere supermarktketens waren dagenlang geblokkeerd, boeren bestormden de deuren van minister van Natuur- en Stikstofbeleid Christian van der Wall en de politie vuurde met scherp op een 16-jarige jongen. Volgens premier Mark Rudd brengt de “onaanvaardbare” puinhoop “een minderheid van de boeren” in gevaar.

Interesse in dit artikel?

Mis niets van onze dagelijkse inhoud – schrijf u nu in 9.-CHF Eerste maand om toegang te krijgen tot al onze artikelen, bestanden en analyses.

Bekijk de aanbiedingen

Goede redenen om je te abonneren op Le Temps:

  • Bekijk alle onbeperkte inhoud op de site en mobiele app

  • Toegang tot de papieren versie in digitale versie vóór 7u.

  • Profiteer van exclusieve aanbiedingen voorbehouden aan abonnees

  • Toegang tot de archieven

READ  Controverse in Nederland: Minister stelt voor om jonge werklozen uit Franse buitenwijken aan te nemen