Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De langzittende premier Mark Rutte trok zich terug uit de politiek nadat hij zijn functie neerlegde

De langzittende premier Mark Rutte trok zich terug uit de politiek nadat hij zijn functie neerlegde

Hij kondigde zijn pensionering aan na vervroegde parlementsverkiezingen die gepland waren voor de herfst.

Geplaatst

Leer tijd: 1 minuut.

De Nederlandse premier Mark Rutte spreekt buiten het parlement op 10 juli 2023 in Den Haag (Nederland).  (ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / AFP)

Zijn beslissing maakt een einde aan de carrière van de langst zittende leider van de Nederlandse regering. Minister-president Mark Rutte kondigde op maandag 10 juli zijn afscheid van de politiek aan. De leider van liberaal rechts (VVD), bijgenaamd “Teflon” omdat hij verschillende schandalen heeft overleefd die zijn vier regeringen sinds 2010 op zijn kop hebben gezet, heeft aangekondigd dat hij zal aftreden na de parlementsverkiezingen die voor dit najaar zijn gepland. Zijn laatste coalitie en zijn aftreden waren het gevolg van interne onenigheden over de aanscherping van het Nederlandse asielbeleid.

Mark Rutte deed vrijdag de toezegging “Energie” Om zichzelf te presenteren als het hoofd van de lijst van zijn partij in de peilingen om een ​​vijfde ambtstermijn te zoeken, maar hij moet vanaf daar beginnen. “Reflecteren”. Hij produceerde eindelijk de verrassing op maandag: ‘Ik verdien het niet om weer bovenaan de lijst te staan ​​voor VVD’Zei hij in het bijzijn van verbijsterde afgevaardigden.

Al meer dan tien jaar aan het roer van het land

“Ik voel me goed, maar het is een belangrijk moment voor mij persoonlijk.”, zei Mark Rutte. De Hongaarse Viktor Orbán is de langstzittende radicale regeringsleider van de EU.

Mark Rutte, die regelmatig op de fiets naar officiële bijeenkomsten rijdt, heeft meer dan tien jaar aan het roer van Nederland gestaan, waarbij hij zijn imago als “Mr. Evlo” hoog hield om de kiezers aan te spreken. Hij was ook een Europese figuur die sommige landen in het Zuiden boos maakte met zijn harde standpunt over reddingsoperaties. Hij won echter de sympathie van andere Europese leiders voor zijn steun aan Oekraïne.

READ  Een verplichte test om door Nederland te gaan