Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sven Vanthornhout over aankomend EK: “Wout van Aert wil succes in de online dubbeltijdrit”

Sven Vanthornhout over aankomend EK: “Wout van Aert wil succes in de online dubbeltijdrit”

Als er wel eens wordt gezegd dat je een succesvolle formule niet verandert, ontsnapt Foot Fan Art het liefst aan de routine van een zeer vast schema. Vorig jaar winnaar van de Brittany Classic, dit jaar koos de Antwerpenaar voor de Tour of Britain (8 etappes) die op zondag, dezelfde dag als de Blueway, van start gaat. Een World Tour Classic waarin Arnaud de Lys zal proberen het beter te doen dan zijn vierde plaats in 2022 door, zoals hij hoopt, zijn eerste succes op het hoogste niveau in de wereldwielrennen te winnen tegen een zeer sterk deelnemersveld van Laporte, Pedersen en Phillipsen . Of van der Poel. Dus, 600 kilometer uit elkaar, aan weerszijden van het kanaal, zullen de twee renners die de Belgische nationale ploeg naar het volgende EK in Drenthe (Nederland, Professionele Wegwedstrijd 24/9) zullen leiden, hun zaak verbeteren in het vooruitzicht van een afspraak die bondscoach Sven Vanthornhout heeft afgesproken om vóór de onthulling van zijn keuze maandag met ons te bespreken.

Sven, we weten dat jij bedreven bent in het maken van duidelijke keuzes lang vóór grote gebeurtenissen. Hoe lang is de deelname van Woot van Aart aan dit EK al behaald?

“De optie stond inderdaad al hele lange weken open, maar de definitieve selectie, in overleg met zijn team die hun programma dienovereenkomstig hebben opgebouwd, vond op tijd plaats voor het WK. Dat is een echt doel voor Wout aan het einde van het seizoen die niet een groot aantal grote evenementen aanbiedt die bij zijn kwaliteiten passen. Speciale programmering voor de Schotse superwereld in augustus heeft het laatste deel van de kalender enigszins aangepast en gaf Antwerpen een kans die hij wilde grijpen.

READ  Technologie in de bal levert Cristiano Ronaldo geen doelpunt op

Rijdt hij naast de online race (24/9) ook op het schema van de woensdag daaraan voorafgaande?

“Ja, absoluut. Wout is erg gemotiveerd om de dubbel te proberen, ook al heeft hij de tijdrit niet met een hele specifieke opstelling aangepakt omdat hij de afgelopen weken lager op zijn tijdritfiets zat. De Ronde van Groot-Brittannië waar hij vanaf zondag in rijdt biedt geen tijdrit aan, maar de acht etappes zorgen voor een zeer goede opzet in het licht van deze euro.

Ook De Buyst, Theuns en Van Hooydonck nemen deel aan de reis.

Ik had al gefluisterd dat Arnaud de Lys baat zou hebben bij een beschutte rol daar. Hij houdt zichzelf ook voor dat hij kan rekenen op de steun van Jasper de Buest, zijn Lotto-Dstny-ploeggenoot van het jaar…

“Jasper zal al mee op reis zijn naar Nederland, maar hij zal net zomin een teamgenoot van Arnault zijn als voor Woot. Ik heb mijn keuzes altijd gezien als teams en de bond zou onze kracht moeten zijn. De aanwezigheid van Nathan van Hooydonk (Jumbo-Visma) bij het volgende EK volgt ook. Zelfde logica: het zal niet exclusief voor Wout zijn.

Je vertelde ons dat Tim Wellens een echte WK-optie was, voordat een hercertificering na zijn val in de Ronde van Vlaanderen hem ophield. Zal het dus deel uitmaken van uw keuze voor de euro?

Nee. Tim liet bij het laatste optreden van Renewi zien dat hij in topvorm is, maar hij heeft de potentie om aan het einde van het seizoen zijn kaart binnen zijn team uit te kunnen spelen.n (Noot van de redactie: hij zal volgende week deelnemen aan de twee Canadese Grands Prix)En dus respecteer en begrijp ik zijn keuze. Aan de andere kant zal ik voor deze bijeenkomst vertrouwen op Edward Theunes, die zeer ervaren en zeer gemotiveerd is.

READ  Het zeer mooie geval van Frankrijk

Waren er te veel kandidaten om te kiezen?

“Ja, inderdaad te veel! Ik heb het gevoel dat deze continentale ontmoeting aan populariteit wint in de ogen van de deelnemers, maar ook in de ogen van hun leider, die meer geneigd is hen te bevrijden. Ik hoefde niet op mijn hoofd te krabben acht deelnemers vinden.” (Omvat ook Lampert), Ik verzeker je (Hij lacht)…”

Wat is het racescenario dat je verwacht voor deze euro?

“Ik denk dat het een beetje op een Vlaamse klassieker gaat lijken. Het peloton zal eerst een traject van 115 kilometer inslikken waarin de wind een belangrijke rol kan spelen. Daarna volgen zes ronden van een lokaal circuit opgebouwd rond de Col du VAM (400 miljoen met 9,8%, tot en met 12,8% En in het bovenste gedeelte wordt de finishlijn getekend. Een sprint gaan we niet zien, zoveel is zeker!

Column Axel Merckx: “De Vuelta de Remco is een uitstekende maatstaf voor de Tour”