Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland vergroot de kloof met Frankrijk

Nederland vergroot de kloof met Frankrijk

Paul Roget, Media365: Geplaatst op vrijdag 1 september 2023 om 14:40 uur.

Mocht Nederland de club FC Twente, die niet meedoet aan de Europa League-conferentie, kwijtraken, dan vergroot het land deze week toch zijn voorsprong op Frankrijk in de UEFA Index.

Het Franse voetbal was donderdagavond bijna getuige van een nieuwe teleurstelling. Op reis naar het nederige Kroatische Rijeka plaatste Lille, dat een week geleden thuis de Tang won (2-1), zich voor de groepsfase van de Europa League-conferentie dankzij de gelijkmaker van Jonathan David in de verlenging (1-1). ). Uitstekend nieuws, want de strijd om de vijfde plaats in de UEFA Index woedt voort. Alleen heeft Nederland deze week de voorsprong op Frankrijk vergroot. Door 1,1 punten te scoren tegen 0,08 voor het Habs-team, hebben de Nederlanders 55.100 punten tegen 52.331 voor de vertegenwoordigers van de Franse Liga.

In de lens en OM om te spelen!

Omdat PSV zich plaatste voor de Champions League door Rangers in de terugwedstrijd te verslaan (4-1), terwijl Ajax in de Europa League speelt, ondanks verlies op eigen veld van Ludogorets (0-1, heenwedstrijd 4-1). Op de Europa League-conferentie moest AZ Alkmaar een strafschoppenserie doorlopen om Brann uit te schakelen (3-3, 6-5 trappen), en het enige goede nieuws voor Frankrijk kwam van FC Twente, dat in de kwalificatie van de competitie werd uitgeschakeld. ronde van Fenerbahçe. (0-1, ga 1-5). Door de uitschakeling heeft Nederland dit seizoen nog maar vier clubs over op het Europese toneel. En dit kan hun taak enorm bemoeilijken, omdat zes Franse teams in de Europa Cup zullen spelen. Inclusief Marseille, dat in de derde ronde van de Champions League werd uitgeschakeld en terugkeerde naar de Europa League. Marseille die meer dan anderen voor deze UEFA-indicator zal kunnen werken, met Lensois, die geërfd is van PSV Eindhoven. In Groep B nemen de Phocaeans het op tegen Ajax Amsterdam, maar ook tegen Brighton en AEK Athene. En het zou voor hen beter zijn om tweemaal de club te domineren waar voormalig Messin George Mikotadze zojuist lid van is geworden…

READ  Antoine Dupont loopt een breuk op en de duur van zijn afwezigheid op het WK blijft onzeker