Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Superprestige – Toon Aerts won solo in Gieten, volledig Belgisch podium

(Belga) Ton Aerts en het Nederlandse merk Lucinda Brand hebben zondag in Nederland de openingsronde van de Superprestige in Gitten gewonnen.

Arts zette, naast Quentin Hermanns, een versnelling op twee ronden van de finish. De renner van Baloise Trek Lions werd niet gepakt en won met 23 seconden op Hermans en 1:03 op Eli Iserbyt. Laurens Sweeck (1:29) en de Nederlander Lars Van Der Haar (1:38) vervolledigden de top vijf van de dag. Toon Aerts had in 2020 al gewonnen in Gieten. Zelfs als de 27-jarige Belg zijn armen niet opstak in de volgende rondes, verwijderde hij voor het eerst in zijn carrière de definitieve Superprestige-rating. Bij de vrouwen zette Superprestige-titelverdediger Brande aan het begin van de laatste ronde een beslissende acceleratie neer om op eigen kracht te winnen. De 32-jarige Nederlandse versloeg landgenote Denis Betsima en Annemarie Wurst. Sanne Cant moest genoegen nemen met een achtste. “Ik ben heel blij dat ik mijn eerste cross van het seizoen heb weten te pakken”, zei de wereldkampioen na afloop. “Ik heb de juiste beslissing genomen door Parijs-Roubaix (zaterdag gepland met de dames, noot van de redactie) over te slaan om me op Gieten te concentreren.” Aan het begin van het programma won de Nederlander David Haverdings bij de junioren voor de Duitser Silas Kochla en de Nederlandse Mino Huising. Ronde twee van de acht rondes van deze reguliere competitie vindt plaats op 23 oktober in Ruddervoorde. (Belga)

READ  OM-Boca Juniors-overeenkomst voor Benedetto