Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De pers hekelt corruptie en doping

De prominente Duitse journalist Hago Seibelt, wiens onderzoek naar vermoedelijke doping door de Russische staat in 2014 – een van de grootste schandalen in de geschiedenis van de sport – behoort tot de indrukwekkende lijst van sprekers die zijn aangekondigd tijdens de 4e AIPS Global e-college-sessie over onderzoeksrapportage. Sibelt zal samen met de Keniaanse Idah Waringa en de Zwitser Patrick Oberley, door hun ervaring, de rol van journalistiek in de strijd tegen corruptie in de sport vaststellen en enkele van de belangrijkste vaardigheden delen die nodig zijn om kwesties als matchfixing, racisme en doping te behandelen. Zoals risico.

De plicht van de journalist

“Het is mijn plicht als journalist om verder te kijken dan de gordijnen”, vertelde Sibelt, die zich het grootste deel van zijn carrière heeft uitgesproken tegen doping en corruptie in de sport, op het 80e AIPS-congres in 2017.
Hij voegde eraan toe: “Naar mijn mening zijn journalisten er niet om een ​​sportgenoot of een sportfan te zien, ze zijn er om de bewakers van deze sport te zijn.”
Waringa en Oberli ontvingen speciale onderzoeksrapportage bij de AIPS Sport Media Awards 2020 voor respectievelijk “The Football Con” en “Fixed, A Football Comedy”, terwijl Seppelts “Doping Top Secret: The Lord of the Lifters” op nummer twee kwam. categorie is documentaires.
Onderzoeksrapporten moeten worden aangemoedigd en beschermd. Het werk van collega’s die hun carrière, zo niet hun leven, riskeren om de verstoringen van de sportwereld aan de kaak te stellen, is van fundamenteel belang voor het hele beroep.” Gianni Merlo, voorzitter van de International Federation of Sports Press, zei tijdens de prijsuitreiking: ” We geloven in onze vrijheid en onafhankelijkheid, nu meer dan ooit tevoren”.

READ  Oekraïense Alexander Usyk vernietigd, Anthony Joshua verliest WBA-WBO-IBF zwaargewicht riemen

Sprekersbijeenkomsten

Hago Seibelt is een Duitse journalist en auteur, geboren in 1963 in Berlijn. Hij wordt beschouwd als een expert op het gebied van doping in de Duitse en internationale sport. Auteur, verslaggever en commentator voor ARD Das Erste (de grootste nationale televisiezender van Duitsland). Voor regionale ARD-omroepen en de Duitse publieke radio Deutschlandfunk heeft hij de Olympische Spelen, zomer en winter, en andere grote sportevenementen verslagen.
Hajo Sebelt heeft ervaring met alle aspecten van dopinggerelateerde zaken voor ARD-sport- en nieuwsprogramma’s (ARD aktuell), evenals kranten; Hij is de auteur van televisiedocumentaires over doping voor ARD.
Sinds 2017 is hij ook CEO en Content Director van EyeOpening.Mediaproductiebedrijf in Berlijn / Potsdam voor multimedia-inhoud (tv, radio en online). De documentaire “Doping Top Secret: The Lord of the Lifters” van Hajo Sebelt won de tweede plaats in de categorie AIPS Sport Media Awards 2020 Documentary Video voor het blootleggen van corruptie en doofpotaffaires in de Olympische sport. Gewichtheffen onder leiding van de Hongaarse Tamas Agan.
Idah Waringa is een 32-jarige journalist en documentairemaker, geboren en ook woonachtig in Nairobi, Kenia. Ze werkt voor de Nation Media Group en werkt als freelancer voor Al Jazeera English. Ze heeft enkele van ’s werelds meest prominente sportpersoonlijkheden geïnterviewd, waaronder Ballon d’Or-winnaar en icoon Ronaldinho, Thierry Henry, onder anderen. Ze is gepassioneerd door humanitaire journalistiek. Idah Waring en Jeff Kinyangwe ontvingen de International Federation of Sports Press Special Award voor de prestatie van het voetbalteam, een documentaire die in juli 2020 op NTV werd uitgezonden en die de verslechtering van matchfixing in Kenia aan het licht bracht.

READ  'Mbappé zal volgend seizoen bij PSG zijn': het verhaal achter de geweldige tweet van Karl Olive

onderzoeksjournalist

Patrick Oberley is een 52-jarige onderzoeksjournalist geboren in Delmont, Zwitserland. Hij werkt momenteel bij “Le Matin” en is gespecialiseerd in sportintegriteit. Hij is gepassioneerd door sport, de sociale, economische en politieke aspecten en de excessen ervan. Sinds 2018 is hij plaatsvervangend hoofdredacteur van Agence SportCenter in Lausanne en lid van de European Investigative Collaboration for Football Leaks. Ontvangen AIPS Sport Media 2020 Special Award – Investigation Report voor een documentaire met de titel Fixed, A Football Comedy, een documentaire voor Ziggosport TV in Nederland waarin de beroemde wedstrijd Togo-Bahrein die plaatsvond in september 2010 en tussen zijn andere documentaires werd verkend; “Hors-Jeu” met David Dufresne, een webdocumentaire over voetbalscènes (2016), “How the Mafia rigs football”, geregisseerd door Fulvio Bernasconi (2012) en “Pascal Richard, a giant of the road, life” (2001) .