Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Strenge gezondheidsmaatregelen in Nederland en veel Europese landen

Een Nederlandse waarnemer voor de toespraak van premier Mark Rutte, 15 december 2020 (SABINE JOOSTEN / ANP MAG)

De aankondigingen werden gedaan op maandag, de 14e avond van de Nederlandse premierendag Mark Rutte Het had het effect van een hamerslag. Hij gaf opdracht om een ​​gevangenisstraf van 5 weken vast te stellen. Simpelweg omdat de situatie in Nederland verslechtert: 10.000 nieuwe gevallen per dag, wat de vrees wekt dat tegen het einde van het jaar een groot aantal zal worden opgenomen. Meer dan 10.000 stierven in Nederland, maar vooral tijdens de eerste lentegolven; Op de 2de was het land relatief gered en plotseling was er een recessie op het gebied van verbodsmaatregelen. Dit is waarschijnlijk de verklaring.

Dus deze keer is het geen grap meer. De activiteiten zijn streng: sluiting van alle niet-essentiële winkels vanaf gisteren middernacht, kapsalons, musea, bioscopen, sporthallen; Alle face-to-face lessen op school zijn morgen afgelopen, wat een grote verrassing was voor leraren die dit resultaat niet verwachtten en een zeer sterke stimulans voor de bevalling. Tijdens de kerstvakantie een kleine uitzondering: we kunnen drie gezinsleden in huis halen, niet meer.

De Nederlanders vatten dit goed op, al wordt verwacht dat de impact op de economie groot zal zijn. In feite keurt tweederde van de Nederlanders de verhuizing van Mark Rutte goed, en hij zal in maart op zoek gaan naar een nieuwe bestelling. Ze claimen zelfs 49% totale controle om infectie te voorkomen. Omdat de epidemie eind november verergerde, hadden veel Nederlanders deze aankondigingen eerder graag gezien.

Nederland is niet het enige Europese land dat maatregelen aanscherpt; Duitsland en België zijn twee zeer voor de hand liggende voorbeelden.

READ  De gemaskerde man gaf zich over en werd gearresteerd, en alle gijzelaars werden vrijgelaten

In Duitsland worden de nieuwe maatregelen op zondag 13 januari aangekondigd en lopen ze 15 weken tot 4 weken tot 10 januari. De resultaten lijken sterk op die in Nederland: sluiting van niet-essentiële bedrijven, scholen en kinderdagverblijven. Sterke prikkel om aan telewerken te doen. Beperking van familiecontacten, 5 volwassenen per huishouden, niet langer, maximaal gedefinieerd contact voor vakantie.

In België is dit erg streng. Niet-essentiële winkels, sporthallen en culturele locaties zijn vaak gesloten. Alleen musea en zwembaden zijn open. Tijdens de vakantie lopen: er wordt slechts één gast per huis toegestaan. Een grootmoeder, een grootvader. Dat is het. Er is ook een avondklok in België, waarvan de timing varieert van regio tot regio.

Er zijn avondklokorders en operaties in Italië en Spanje, die wederom sterk variëren afhankelijk van de regio. Maar houd er rekening mee dat de beperkingen in Italië tijdens de eindejaarsvakantie zeer streng zullen zijn, vooral het verbod om van de ene regio naar de andere te verhuizen: dit zal gezinshereniging beperken. Merk op dat Italië met 65.000 doden het land is met het hoogste aantal sterfgevallen in Europa, samen met het Verenigd Koninkrijk.

Het is dus een beetje los als het gaat om het aanscherpen van de opsluiting bij onze buren, wat uiteraard vragen kan oproepen. Maar u moet twee dingen in gedachten houden. In Frankrijk waren deze maatregelen de afgelopen weken over het algemeen strenger dan in Duitsland of Nederland. Tenslotte heeft de epidemische situatie, ook al is deze in Frankrijk niet onder controle, recentelijk een zeer alarmerende ontwikkeling doorgemaakt bij onze buurlanden, vooral in Duitsland en Nederland.

READ  Asielaanvragen dicht bij niveaus van 2015 - EURACTIV.com

Ten slotte moet worden opgemerkt dat een ander land, zoals Frankrijk, zijn activiteiten versoepelt, en dat is het Verenigd Koninkrijk. Boris Johnson heeft besloten om de beperkingen die Britten toestaan ​​om de vakantie met hun gezin door te brengen, te beperken: drie verschillende gezinnen kunnen samenkomen. Niet-essentiële bedrijven kunnen heropenen met variaties afhankelijk van de regio: het is ernstig, bijvoorbeeld in Birmingham, Manchester of Newcastle, waar het virus het meest voorkomt.

Deze versoepeling van de opsluiting wordt aan de andere kant van het kanaal breed bekritiseerd: veel gespecialiseerde medische tijdschriften kondigen al aan dat het na de vakantie een derde golf zal veroorzaken. En leider van de oppositie, Arbeidszorg Storm, Heeft Boris Johnson vanmorgen ontboden om zijn standpunt te heroverwegen en te herstellen van de harde gevangenisstraf. Kortom, de debatten en controverses in deze kwestie zijn niet uniek voor Frankrijk.